Ілон Маск несподівано розчарував людство - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск несподівано розчарував людство - подробиці

Ілон Маск несподівано розчарував людство - подробиці
Джерело:  online.ua

Підприємець Ілон Маск, який заснував компанію SpaceX, вважає неможливим створити найближчим часом постійну базу на поверхні Місяця. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За його словами, найбільш ефективно відправлятися до Червоної планети під час так званого протистояння. Цим явищем називають найбільше зближення планет, яке відбувається кожні два роки.

Окрім того, важливою перешкодою є загальний обсяг матеріалів та обладнання, які необхідно людству відправити у космос. Вантаж сягає близько двох мільйонів тонн.

Маск підкреслив, що усі ці умови роблять можливим створення наукової бази лише за 20 років. Згідно з урахуванням можливостей кораблів Starship, необхідно здійснити тисячі запусків для виводу у простір зазначеної кількості вантажу. Втім, навіть це не гарантує успішної робти аванпоста.

Варто зазначити, що Марс - перший кандидат на роль міжпланетних експедицій для людства. Він частіше за інші об'єкти потрапляв на сторінки творів наукових фантастів та на екрани завдяки сценаристам.

Наразі саме Марсу та Місяцю приділено найбільшу увагу у питанні завойовування космічного простору.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно очільник SpaceX Ілон Маск презентував космічний корабель з лаконічною назвою Starship. Вважається, що цей апарат стане запорукою успіху майбутніх місячних та, можливо, марсіанських місій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?