Мей зазнала нової поразки: парламент Великої Британії обмежив повноваження уряду
Категорія
Політика
Дата публікації

Мей зазнала нової поразки: парламент Великої Британії обмежив повноваження уряду

Мей зазнала нової поразки: парламент Великої Британії обмежив повноваження уряду
Джерело:  The Telegraph

Британський парламент прийняв ще одне важливе рішення на випадок виходу країни з ЄС без угоди. Якщо Brexit відбудеться без угоди, то повноваження уряду країни будуть обмежені, що створить процесуальні складності для британської прем'єрки Терези Мей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Telegraph.

Відзначається, що палата громад парламенту Великої Британії схвалила поправку до законопроекту, що обмежує повноваження уряду в податковій сфері в разі виходу країни з ЄС без угоди. Джерело називає це рішення черговою поразкою Терези Мей, так як закон забороняє уряду спрямовувати кошти на підготовку до Brexit без схвалення парламенту.

"Тепер Тереза Мей повинна відмовитися від Brexit без угоди раз і назавжди", - прокоментували лейбористи прийнятий законопроект.

Слід додати, що напередодні голосування міністри запевняли, що поправка в закон про фінанси вносить лише "незначні і технічні зміни" в законодавство, які не завадять уряду в зборі податків. Тепер же виявилося, що прийнята поправка обмежує повноваження парламенту, заборонивши йому змінювати розмір податків, щоб зробити можливим Brexit без угоди, якщо свого схвалення на це не дали депутати.

Нагадаємо, парламент Великої Британії 15 січня проведе голосування по угоді з ЄС про Brexit, про яку з Брюсселем домовилася прем'єр-міністрка Тереза Мей. Вже сьогодні, 9 січня, британський парламент почне дебати про цю угоду перед ключовим голосуванням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, канцлерка Німеччини Ангела Меркель відмовила Терезі Мей, яка намагається домогтися додаткових гарантій за угодою Brexit, в нових переговорах. Вона заявила, що ніяких обговорень більше не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?