"Мій перший вірш написаний в окопі": українські зірки записали чуттєве відео до Дня захисту дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

"Мій перший вірш написаний в окопі": українські зірки записали чуттєве відео до Дня захисту дітей

"Мій перший вірш написаний в окопі": українські зірки записали чуттєве відео до Дня захисту дітей
Джерело:  online.ua

1 червня, в День захисту дітей українські зірки, культурні діячі та телеведучі записали зворушливе відео. У ролику вони прочитали чуттєвий вірш Ліни Костенко "Мій перший вірш написаний в окопі", яким закликали до відновлення миру на українській землі, передає ONLINE.UA.

Ініціатором запису відео до Дня захисту дітей стала куратор проекту "Діти неоголошеної війни" Анюта Славська. Вона пояснила, що вірш "Мій перший вірш написаний в окопі" було обрано не випадково. Вона нагадала, що юна Ліна Костенко написала його "мало не осколком" на стіні окопу. У вірші дівчинка розповіла про втрачене дитинство.

"Цією ініціативою ми в першу чергу хочемо підтримати дітей, які потребують особливої щоденної уваги до себе - маленьких переселенців, сиріт, дітей воїнів, дітей з інвалідністю. Тисячі маленьких українців, які потребують нашої турботи. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися і вчитися, жити в мирі та щасті. Дуже хочеться, щоб діти бачили менше жахливих новин і грали в свої улюблені ігри з яскравою посмішкою", - прокоментувала відео Славська.

У записі відео, яке було присвячено Дню захисту дітей, взяли участь Наталка Карпа, Ніна Матвієнко, Влада Литовченко, Марічка Бурмака, учасники групи "Авіатор", телеведуча Тетяна Гончарова, актор Віктор Андрієнко, Наталія Бучинська, Міла Нітіч та інші відомі українці.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ООН назвали шокуючу кількість дітей, які загинули з початку війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?