На одного з головних соратників Путіна готувався замах
Категорія
Світ
Дата публікації

На одного з головних соратників Путіна готувався замах

На одного з головних соратників Путіна готувався замах
Джерело:  Нова газета

У Росії намагалися усунути одного з найвідданіших соратників президента РФ Володимира Путіна- главу Чечні Рамзана Кадирова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новую газету.
Змова проти глави Чечні готувалася ще навесні, проте відомо про неї стало тільки зараз.
За даними журналістів, на початку літа з Чечні стали надходити дані про масові затримання людей з Ножай-Юртовського, Гудермеського і Курчалоєвського районів.
Загалом було затримано кілька десятків осіб, причому зі звичайними рейдами проти мусульман-салафітів, які перебувають в опозиції до Кадирова, ці затримання не мали нічого спільного. Також не підтвердилася і версія про затримання місцевих бойовиків.
При цьому джерела видання в ФСБ і Слідчому комітеті РФ в своїх заявах використовували слово «змова». У той же час інформація про замах в самій Чечні ретельно приховувалася, що, за словами журналістів, «типово для всіх реальних замахів на Кадирова».
«Але навіть уривчасті факти свідчили нехай і про невдалу, але наймасштабнішу за всю історію правління Рамзана Кадирова спробу (замаху - Ред.). Переважна більшість змовників - молодь з тейпа (клану - Ред.) Беной: привілейована, своя», - йдеться в розслідуванні.
За даними видання, замах готувався в селі Беной - в резиденції, де зазвичай зупиняється Кадиров, коли приїжджає в високогірне село, що вважається малою батьківщиною всіх беноєвців. У резиденції була закладена вибухівка.
Пізніше у змовників вилучили цілий арсенал серйозної новітньої зброї, що підтвердив безпосередній учасник обшуків.
Змова була розкрита випадково - імовірно, інформацію про змовників видав двоюрідний брат керівника адміністрації глави регіону Іслама Кадирова - Валід.
За однією з версій, його телефонний номер був отриманий в ході дослідження телефонів двох терористів, які загинули 9 травня на КПП-138 ​​на в'їзді в Грозний, один з яких підірвався, а другий був ліквідований співробітниками МВС.
За іншою версією, Валід викрав у свого брата секретний номер телефону глави Чечні і передав його кровним ворогам Рамзана - Ямадаєвим, кровним ворогам нинішнього чеченського лідера.
Сам Валід є по одній лінії родичем Кадирових, за іншою - Ямадаєвих, і вхожий найближче оточення Рамзана Кадирова. Тим часом, після викриття змови він зник, а про його долю в Чечні ходять погані чутки.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі заявив про спробу замаху - чиновника намагалися розстріляти в ході зустрічі з виборцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?