Названо сніданок, який поліпшує роботу мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо сніданок, який поліпшує роботу мозку

Названо сніданок, який поліпшує роботу мозку
Джерело:  independent.co.uk

Хочете, щоб ваш мозок відмінно працював весь день? Правильно снідайте. А правильний сніданок, як встановили японські вчені, - це морозиво.

Про це повідомляє Lady.ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Японський вчений Ешіхіко Кога (Yoshihiko Koga) і його колеги з токійського університету Кіорін (Kyorin University) провели експеримент, в ході якого учасники щоранку починали свій сніданок з трьох ложок морозива.

Читайте також: ТОП-9 рослин, які очистять ваш організм від токсинів

Після цього піддослідні пройшли ряд тестів, спрямованих на оцінку пам'яті, реакції та інших здібностей.

Виявилося, що ті, хто їв морозиво, володіли кращою реакцією, а також краще сприймали інформацію, ніж ті, хто не вживав цей продукт.

За словами вчених, вживання морозива викликало посилення альфа-хвиль в головному мозку. Виникло припущення, що холодне морозиво просто виводить мозок людини з сонного стану, змушуючи «здригнутися». Тобто справа не в самому продукті, а в його температурі.

Тоді вчені провели схожий експеримент, коли сніданок пропонувалося починати не з морозива, а зі склянки холодної води. У піддослідних дійсно спостерігалися деякі поліпшення, але вони не були настільки явно виражені, як після вживання морозива.

Вчені підкреслюють, що поки чіткої відповіді на питання про те, чому морозиво стимулює роботу головного мозку, у них поки немає. Крім того, неясно, чи потрібно вживати якесь певне морозиво, чи підійде будь-яке.

Раніше ми публікували ТОП-5 сніданків, які подарують вам струнку фігуру і красиву шкіру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?