ОБСЄ б'є на сполох через ситуацію на Донбасі - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ б'є на сполох через ситуацію на Донбасі - що сталося

ОБСЄ б'є на сполох через ситуацію на Донбасі - що сталося
Джерело:  online.ua

Чергове засідання ТКГ Донбасом закінчилося провалом через скандал, який влаштувала команда російського президента Володимира Путіна. Представники Кремля навідріз відмовилась обговорювати всі заплановані питання, поки офіційний Київ не прийме угодне Кремлю рішення по виборам в ОРДЛО. В ОБСЄ відреагували на ситуацію. Представники місії б'ють на сполох, відзначаючи, що поки команда Путіна ставить перепони для ухвалення важливих рішень, бойовики продовжують мінувати територію, що несе небезпеку мирним жителям. Про це йдеться в останньому звіті ОБСЄ, передає ONLINE.UA.

"28 серпня на західній околиці мікрорайону Трудовське в Петровському районі н. п. Донецьк (непідконтрольний уряду) БПЛА СММ малого радіусу дії вперше зафіксував 10 протитанкових мін, встановлених в 2 ряди. Вони заблокували дорогу, що веде на захід до н. п. Мар'їнка (підконтрольний уряду, 23 км на північний захід від Донецька). За оцінкою, ці міни належали збройним російським формуванням ", - йдеться в звіті спостерігачів ОБСЄ, які відзначили, що ще тиждень тому цих мін не було.

В ОБСЄ нагадали, що з початку війни на Донбасі, яку Росія веде проти України, вже понад 650 осіб на Донбасі загинули під час вибуху мін, а більше 1,5 тисяч осіб отримали поранення. Тому в ТКГ домагаються прийняття рішень про розмінуванню, що намагається заблокувати Кремль.

Як відомо, незважаючи на влаштований командою Путіна на засіданні скандал, ТКГ вдалося досягти низки домовленостей. Зокрема, було погоджено рамкове рішення про протимінної діяльності, яке стане основою для проведення робіт з гуманітарного розмінування в майбутньому. Крім того, в ТКГ були принципово узгоджені чотири наступних ділянки розведення сил і засобів. Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановано на 16 вересня.

Як відомо, на попередньому засіданні ТКГ Донбасом глава делегації Леонід Кравчук вирішив піти на поступки Кремлю, який вимагає проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Він уже подав відповідну пропозицію до Верховної Ради, де повинні прийняти рішення про зміну постанови про проведення місцевих виборів в Україні, запланованих на 25 жовтня. Але в Кремлі вимагають, щоб ці зміни були внесені до постанови негайно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ТКГ прояснили ситуацію щодо скандальних заяв Фокіна про Донбас. В українській делегації запевнили, що слова Фокіна спотворили і текст був поданий в двозначному значенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?