Осінні мандрівки Україною: ТОП-3 небанальних напрямків
Категорія
Культура
Дата публікації

Осінні мандрівки Україною: ТОП-3 небанальних напрямків

Осінні мандрівки Україною: ТОП-3 небанальних напрямків
Джерело:  24 канал

Літній відпустковий ажіотаж завершено, почалися осінні будні. Але це зовсім не означає, що відтепер, до наступного літа, слід сидіти вдома та мріяти про мандрівки. В Україні є чимало міст, до яких варто поїхати саме восени. Адже це, по-перше, неперевершена краса та кольори, а, по-друге, людей дійсно менше, аніж влітку, тому відпочинок буде спокійним та комфортним. Порада від досвідчених мандрівників: плануйте все заздалегідь, і лише близькі поїздки, в які можна відправитися машиною, можуть бути спонтанними.

Аби убезпечити себе від неприємних «сюрпризів», а також скористатися новинками туристичного ринку, слідкуйте за новинами. Всі новини на 24.ua ― джерело об’єктивної інформації про події в Україні та світі. Якщо ви збираєтеся в осінні мандрівки державою, особливу увагу звертайте на такі новини:

  • Про ремонт доріг та перекриття різноманітних об’єктів (мостів, шляхопроводів тощо)

  • Відкриття цікавих туристичних місць: ресторанів, тематичних парків, музеїв

  • Новини перевізників ― щодо цін на залізничні та авіаквитки, зміни в роботі залізниці або автобусних компаній

  • Інформація про погоду ― довгострокові прогнози, відомості щодо можливих природніх явищ, сезонних погіршень погоди

  • Новини про фестивалі та інші культурні заходи.

Збираємось у мандрівку

Перший напрямок, який вартий уваги восени ― Чернігів. Це чудове затишне місто з мальовничими парками, річкою Десна, старовинними храмами, безліччю ресторанів та кафе. Одна з переваг ― якщо їхати з Києва, дорога автомобілем займе не більше двох годин. Також від метро «Лісова» до Чернігова прямують маршрутні таксі та автобуси. Ще один плюс ― бюджетність мандрівки на вихідні. А ще Чернігів ― чудове місце, щоб ефективно боротися з осінньою депресією.

Житомир ― одне з найбільш фотогенічних міст України. Варто поїхати сюди на вікенд, щоб зробити чудові кадри в унікальних місцях. Одне з них ― Коростишевський кар’єр. Величні скелі та містичне озеро ― найкраще тло для романтичної фотосесії. Житомир ― місто затишних парків, спокійних вулиць та… космонавтики. А ще ― мекка для любителів морозива, адже тут знаходиться одне з найбільших підприємств-виробників цього лакомства.

Завершує наш рейтинг Полтава ― теж класний варіант для невеличкої мандрівки Україною. Сюди зручно їхати ― через місто прямує один з поїздів Інтерсіті. Музеї, парки, неповторний колорит серця України та, звичайно, найсмачніші в світі галушки!

Не відмовляйте собі в задоволенні ― подовжити, хоча б і ненадовго, відпустку. Яскраві кольори осені, особливий спокій природи перед зимою, відсутність натовпу туристів ― ці переваги зроблять поїздку незабутньою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?