Росія спростила прийом в громадянство для українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія спростила прийом в громадянство для українців

Росія спростила прийом в громадянство для українців
Джерело:  online.ua

Держдума Росії наділила президента правом визначати категорії іноземних громадян і осіб без громадянства, які мають право подати заяву на отримання російського громадянства в спрощеному порядку.Урядовий законопроект прийняли в третьому, заключному, читанні 18 грудня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Зазначається, що це дозволить прийняти до громадянства РФ в першу чергу осіб, що проживають "в країнах зі складною суспільно-політичною і економічною обстановкою, де відбуваються збройні конфлікти або неконституційна зміна політичного режиму".

За словами глави комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, законопроект допоможе вирішити питання отримання російського громадянства в першу чергу біженцями з України.

Окрім того,вказано, що законопроект спрощує цю процедуру і для учасників держпрограми зі сприяння добровільному переселенню в РФ співвітчизників, що проживають за кордоном.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що з а першу добу після вступу в силу заборони на в’їзд росіян в Україну не пропустили 100 громадян РФ.  У той час російська сторона не пропустила на територію РФ 40 українців, незважаючи на запевнення, що російська влада не буде запроваджувати дзеркальних дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?