Стало відомо про резонансні справи проти влади на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо про резонансні справи проти влади на Донбасі

Стало відомо про резонансні справи проти влади на Донбасі
Джерело:  online.ua

Інженер Луганського обласного телебачення і активіст з Лисичанська Олександр Кобзар розповів про резонансні кримінальні справи, відкриті проти представників нинішньої влади звільненого міста.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, правосуддя в Лисичанську не діє після зміни керівництва поліції.
"Цього літа у нас змінилося керівництво поліції. І я хочу поговорити про громадську безпеку. Те, що вона працює, викликає сумнів, правосуддя не діє. Нещодавно активісти вийшли на вулицю з акцією протесту, а спонукали їх до цього якраз пригоди сина мера Сергія Шиліна-молодшого, який побив прикордонника і возив його потім в багажнику. Ми зрозуміли: в Лисичанську ніхто не застрахований від того, щоб покататися вночі в багажнику "мажора". Якщо в місті, в якому розташована частина, прикордонника можна безкарно катати в багажнику...", - говорить активіст.
Кобзар зазначив, що прикордонники на це ніяк не відреагували.
"Ми не бачимо ніякої реакції прикордонників. З якихось причин їм нецікаво захищати честь і гідність свого товариша. Так, кажуть, він був п'яний, я не знаю цих подробиць, але згадаємо, як АТОшники захищають своїх товаришів, навіть тих, хто винен в злочинах! А прикордонники ніяк не прореагували. Може, вони навіть бояться. Як я вже говорив, українську владу в Лисичанську не помічають, а влада Опоблока - її бояться всі", - сказав він.
Активіст розповів про деякі кримінальні справи, які були відкриті з ініціативи депутатів демократичного крила.
"Так ось - продовжуючи тему громадської безпеки. На контролі активістів багато кримінальних справ, відкритих з подачі міських депутатів демократичного крила. Це розкрадання на комунальному підприємстві "Електроавтотранс" - там демонтували шість кілометрів тролейбусних проводів, а потім вони зникли. Це перевищення мером Шиліним повноважень на останній сесії. Це робота окружних виборчих комісій на останніх виборах народних депутатів. Наталія Кравченко (помічниця нардепа Дунаєва, - ONLINE.UA) проходить у кримінальній справі за розтрату державних коштів у 2014 році, коли вона також була головою виборчої комісії в 107-му окрузі. Її звинувачують в розтраті 144 000 гривень. Є резонансна справа - самогубство в лапках бійця "Айдара" Дмитра Шабрацького, про це намагається говорити київський правозахисник Марія Токмак", - розповів Кобзар.


Більше читайте в інтерв'ю Олександра Кобзаря ONLINE.UA: На Донеччині бояться Опоблока, і будь-хто може опинитися в багажнику у "мажора".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?