Це не ми: Путін зробив нахабну заяву про Крим і Донбас
Категорія
Світ
Дата публікації

Це не ми: Путін зробив нахабну заяву про Крим і Донбас

Це не ми: Путін зробив нахабну заяву про Крим і Донбас
Джерело:  ТАРС

Президент Росії Володимир Путін

 заявив, що не збирається обговорювати питання про повернення Криму, а також зазначив, що РФ не має ніякого відношення до збройного конфлікту на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


"Народ Криму рішення прийняв, проголосував. Питання історично закрите, повернення до колишньої системи не існує взагалі ніякого", - сказав Путін, виступаючи на Східному економічному форумі.


Президент Росії також заявив, що Мінські угоди по врегулюванню ситуації на Донбасі повинні бути виконані в повному обсязі, цього повинні домагатися всі сторони і країни-гаранти домовленостей.


"На мій погляд, і тут я повністю згоден з учасниками нормандського процесу, та й з позицією Сполучених Штатів, - немає ніякої іншої альтернативи, крім виконання мінських угод", - сказав він.


При цьому він зазначив, що Україна не прийняла необхідних законів, які прописані в Мінську-2.


"Ми вважаємо, що потрібно виконувати мінські угоди в повному обсязі, без будь-яких рестрикцій, без всяких обмежень і підміни понять. Ми будемо щиро до цього прагнути, ми одні зробити це не в змозі, це повинні робити разом з нами й учасники Нормандського формату, і США, тому що тільки вони мають реальний вплив на сьогоднішню київську владу", - зазначив Путін.


Російський лідер заявив, що Росія не має відношення до конфлікту на Донбасі.


"Українська криза виникла не з нашої вини - не ми підтримали державний антиконституційний переворот в Україні і ми не провокували реакції частини населення країни на ці дії", - сказав Путін.


Він стверджує, що ситуація в Україні призвела до того, що Крим захотів бути в складі РФ, а "Донецьк і Луганськ почали противитися режиму, який відразу після перевороту хотів затвердити свою владу на цих територіях".


Нагадаємо, раніше старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин в Празі

Марк Галеотті заявив, що Росія не планує повномасштабного вторгнення в Україну, оскільки ЗСУ зараз готові дати гідну відсіч, і в Кремлі про це знають

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?