У Путіна побачили бажання злити Донбас разом з ДНР-ЛНР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна побачили бажання злити Донбас разом з ДНР-ЛНР

У Путіна побачили бажання злити Донбас разом з ДНР-ЛНР
Джерело:  Ехо Москви

Російський журналіст Леонід Радзіховський вважає, що останнім часом поведінка  президента РФ Володимира Путіна  говорить про те, що він хоче "відчепитися" від так званих ЛНР і ДНР, але при цьому зберегти обличчя.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Ну, по-перше, нашій державі завжди наплювати як на «кримнаших», так і на «кримваших» - це основа існування нашої держави. Але на даний момент мені здається, що це дуже в тренді російської державної політики, оскільки зрозуміло (ну, мені, принаймні, так здається), що всі останні рухи тіла Путіна і компанії зводяться до одного - відчепитися від цього самого Донбасу і від цієї патріотичної публіки, але, природно, відчепитися, зберігши обличчя. тобто треба цю консервну банку відчепити, але відчепити так, щоб з неї якийсь особливо смердючий запах при цьому не доносився", - поділився думкою журналіст.
Радзіховський розповів про те, чи знав Захід, що нардеп  Надія Савченко після звільнення може стати тією людиною, яка б змогла вести переговори з ватажками бойовиків.


"Природно, не знали. Ні, ну, напевно, адвокати зливали якусь інформацію. Я не думаю, що вона ділилася з адвокатами своїми міркуваннями. Може бути, їй це взагалі в голову вдарило в той момент, коли вона в Києві опинилася. Я не вірю в ці теорії попередньої змови і так далі. По-моєму, це нісенітниця якась. Вона, як мені здається, досить імпульсивна і безглузда людина. Але у глузді або безглузда - важливо не це. важливо те, що її ось це вкидання... чи було воно організоване за попередньою змовою або просто її осінило, або ще - це не важливо. Важливо, що це вкидання і для Заходу, і для Росії дозволяє, теоретично дозволяє змінити пазл і сказати "Відмінно. Ось дві сторони. Ось Київ, ось Донецьк, ось вони ведуть прямі переговори. А ми, тобто Захід і Росія, а ми-то взагалі причому? Ну і ведіть", - зазначив він.
За його словами, такі переговори, теоретично, давали б Путіну можливість "відчепити" ДНР.
"Це теоретично, знову ж таки, давало б можливість Путіну цю консервну банку (ДНР) відчепити без великого гуркоту, тобто закрити, дійсно, кордон, відвести війська, виконати, так би мовити, Мінські зобов'язання. При тому, що є стовідсоткова гарантія, що буде амністія для всіх керівників сепаратистів, що ці керівники сепаратистів отримають свої знамениті розширені повноваження і так далі, і так далі. І в будь-якому вигляді області, двох областей, якогось регіону вся ця радість випадає з рук Росії і повертається до України. Ось, викинути цю гарячу картоплину, перекинути її туди. Захід задоволений. Відмінно, конфлікт вирішений, війна закінчена, угоди виконані. Росія задоволена. Незадоволені, природно, ті, хто знімають військову ренту, тобто керівники України, ну і, напевно, пан Захарченко і компанія, тому що вони просто бояться, що при всіх... Якби були якісь амністії, все одно порушать, все одно посадять. Але кого, власне кажучи, вони хвилюють? І для Путіна, і для Заходу на даний момент, як мені здається, важливо одне - позбутися від цього головного болю. І все", - заявив журналіст.
Він зазначив, що сумнівається, що такий варіант можливий.
"Але я не думаю, що це вийде. І ось з якої причини. По-перше, Савченко ніхто. Ну, популярна якась тітка, голосно кричить в телевізорі. Навіть якщо її ідеї отримали б підтримку і в Москві, і на Заході (а поки цього особливо не помітно), то все одно такі речі (укладення миру) - вони не робляться на рівні Савченко ", - додав Радзіховський.
Раніше повідомлялося, що  глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що переговорів з ватажками так званих ДНР і ЛНР не може бути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?