У Росії знайшли критиків Путіна, які теж воюють проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії знайшли критиків Путіна, які теж воюють проти України

У Росії знайшли критиків Путіна, які теж воюють проти України
Джерело:  online.ua

Незважаючи на критику політики президента Росії Володимира Путіна, телеканал "Дождь" фактично воює проти України на інформаційному полі.
Таку думку в своєму блозі на ONLINE.UA висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.
«Телеканал "Дождь" не має права на статус некомбатанта в гібридній війні РФ проти України. Власне, заборона трансляції "Дождя" і стала, нарешті, офіційним визнанням статусу комбатанта: вони точно так само воюють з Україною, з нашою незалежністю, як і "іхтамнети" і офіційні кремлівські ЗМІ», - сказав Голобуцький.
"Інакше нас би закрили", "ну, ми ж критикуємо Путіна" - недостатні причини визнавати їх незалежним ЗМІ», - продовжив Голобуцький.
Читайте також: Журна ліст російського "Дождя" насмішив антиукраїнським вчинком: з'явилося відео
«Навіть якщо припущення адвоката Марка Фейгіна про власників "Дождя" (Володін, Пєсков, Захарова тощо) залишаться припущеннями - ми достатньо поінформовані про ситуацію в РФ, щоб розуміти: в будь-якому випадку, гроші на такий витратний проект як телеканал на сьогодні в Росії є тільки в кремлівських колах», - вважає політтехнолог.
За його словами, подібні ЗМІ фізично не можуть бути "незалежними" з цілком об'єктивних економічних причин, адже зарубіжних донорів у них також бути не може, відповідно до російського законодавства.
«І тому теж їх ображена поза "так, ми порушуємо закони України, але зате демонструємо нелюбов до Путіна, тому дозвольте нам і далі порушувати ваші закони» не справляє ніякого враження», - упевнений Голобуцький.
«Оскільки вони беруть участь у війні проти України в великому і в дрібницях: з приналежністю Криму, за участю терористів в передачах (так, СТБ теж, я в курсі - але навіть з "Дождем" знадобилося три роки, щоб визнали очевидне перед законом і винесли рішення) і навіть в принципово-демонстративному "на Україні", - говорить політтехнолог.
«Лідер "Бумбокса" Хливнюк має рацію: визнаючи анексію Криму, "Дождь" дійсно покриває вбивства українців. І він не боїться втратити російську аудиторію і ринок. Війна», - продовжив Голобуцький.
«І, до речі, про Фейгіна і його підзахисного Сущенка, одного з кремлівських в'язнів: український ПЕН-клуб (міжнародний клуб письменників, редакторів і перекладачів, центри є в 101 країні світу, поки ще й в РФ) публічно засудив позицію російського ПЕН-клубу, який відмовився навіть розглядати підписання петиції про звільнення Сущенка та інших політв'язнів», - сказав Голобуцький.
«І заявив про неможливість запросити керівників на з'їзд в Україні. "Як потенційні господарі 83-го з'їзду міжнародного ПЕН-клубу, ми вважаємо, що неможливо запросити в Україну посадових осіб прокремлівської організації, які повною мірою підтримують військове вторгнення і анексію Криму...", - процитував Голобуцький.
«І вони також не бояться, а що ж про них скажуть в Росії, і не перестануть купувати книги», - додав політтехнолог.


Більше  читайте в блозі на ONLINE.UA:  Мало просто не любить Путина: канал "Дождь" тоже воюет против Украины

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?