У США створять надшвидкісну мережу 5G
Категорія
Технології
Дата публікації

У США створять надшвидкісну мережу 5G

У США створять надшвидкісну мережу 5G
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів Америки має намір створити захищену надшвидкісну мобільну мережу 5G для запобігання можливої кіберзагрози з боку Китаю.

Як інформує ONLINE.UA, про це в понеділок, 29 січня, йдеться в статті на порталі Axios, який посилається на секретні матеріали Ради національної безпеки США.

Читайте також: Кібератаки в Україні: СБУ встановила російський слід

Так, у таємній доповіді констатується той факт, що Китай вже завоював лідируюче положення в технологіях мережевої структури.

«Китай захопив домінуючу позицію у виробництві і управлінні мережевою інфраструктурою, і відмова від створення подібної мережі призведе до постійного відставання від Китаю в інформаційному полі», - йдеться в секретному документі.

Також в раді зазначили, що нова мережа допоможе США протистояти «неоколоніальній поведінці Китаю».

Проект передбачає створення централізованої мережі 5G протягом трьох років.

Розглядаються два варіанти реалізації - створити подібну мережу силами уряду або доручити це американським стільниковим операторам. Перший варіант бачиться американському уряду більш привабливим, проте другий варіант стане для нього «меншим фінансовим потрясінням».

Як повідомляв ONLINE.UA, вже в 2018 році в Сан-Марино може з'явитися мобільна мережа п'ятого покоління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?