Україні вже обіцяють летальну зброю в найближчі місяці
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні вже обіцяють летальну зброю в найближчі місяці

Україні вже обіцяють летальну зброю в найближчі місяці
Джерело:  Укрінформ

Найближчими місяцями Україна може підписати з Канадою  угоду про співпрацю  в області оборони, що дозволить приєднатися до списку Automatic Firearms Country Control List, куди входять країни, в яких дозволено експорт канадської зброї.

Про це розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.

"Зараз Канада набагато краще розуміє, що зброя нам дійсно потрібно і яка саме. Причому знає це не тільки від нас, але і від власних офіцерів, які тренують українських військових. Інша справа, що Канада поки не готова надати нам зброю - вона обрала в цьому питанні лінію жорсткого узгодження своїх дій з партнерами по НАТО. Тому треба бути більш винахідливими і, продовжуючи тиск на канадський уряд, залучати на свою підтримку ширший фронт", - говорить посол.

За словами Шевченка, Канада пов'язує внесення України до списку Automatic Firearms Country Control List з підписанням угоди про співпрацю в галузі оборони, що може трапитися вже скоро.

"Ця історія буде трошки довшою, ніж нам би хотілося. Ми зараз виходимо на завершальну стадію роботи над цим документом і в найближчі місяці повинні поставити останню крапку", - обіцяє дипломат.

Нагадаємо,  в мережі було опубліковано відео з випробувань нової моделі українського бронетранспортера БТР-4 "Буцефал".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?