В ЄС детально роз'яснили, як будуть "розлучатися" з Британією
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС детально роз'яснили, як будуть "розлучатися" з Британією

В ЄС детально роз'яснили, як будуть "розлучатися" з Британією
Джерело:  BBC

Великобританія може почати процедуру виходу з числа країн ЄС, формально запустивши дію 50-ї статті Лісабонського договору і оголосивши про це або в письмовій формі, або усно.


Про це заявило джерело в Європейській Раді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.


50 стаття Лісабонського договору описує процедуру виходу з Євросоюзу і відкриває дворічний період, протягом якого повинні бути завершені всі формальні переговори щодо виходу країни з ЄС. В процесі переговорів по 50-й статті Великобританія буде пов'язана всіма існуючими законами і договірними зобов'язаннями ЄС. Але після двох років членство Британії в ЄС може бути припинено.


Представник Європейської Ради підкреслив, що запуск 50-ї статті - це формальна процедура, що ініціюється урядом Британії в Європейській Раді.


"Це повинно бути зроблено в недвозначній формі з явним наміром ввести в дію 50-ту статтю, - сказав представник ЄС. - Це має бути або лист Європейській Раді, або офіційна заява на засіданні Європейської ради, зафіксована в офіційній стенограмі зустрічі".


Як повідомляв ONLINE.UA,  понад 3 млн британців підписали петицію про проведення повторного референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?