В ООН зробили тривожну заяву щодо скорочення населення України
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН зробили тривожну заяву щодо скорочення населення України

В ООН зробили тривожну заяву щодо скорочення населення України
Джерело:  online.ua

До 2050 року населення України може скоротитися на 15%. Про це йдеться в звіті «Перспективи світового народонаселення» за 2017 рік, підготовленому Організацією Об'єднаних Націй.

Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на звіт ООН.

Читайте також: В ООН мають намір припинити гумдопомогу Донбасу

Зокрема, повідомляється, що низька народжуваність в Україні призведе до скорочення чисельності населення на 15% вже до 2050 року. За оцінками ООН, чисельність населення України складає 44,223 млн осіб (20,446 млн чоловіків і 23,777 млн жінок).

Таким чином, в ООН припустили, що до 2050 року населення країни може скоротитися на 6,6 млн осіб. Також повідомляється, що подібна ситуація буде спостерігатися в ряді європейських країн - Болгарії, Хорватії, Латвії, Литві, Польщі, Молдові, Румунії та Сербії.

Крім того, Україна, Росія і Молдова з середньою тривалістю життя в 70-71 років істотно відстають від середньоєвропейського рівня.

Як повідомляв ONLINE.UA, ООН припиняє добровільну продовольчу допомогу жителям Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?