Вакцина проти коронавірусу - Білл Гейтс виступив з важливим попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцина проти коронавірусу - Білл Гейтс виступив з важливим попередженням

Вакцина проти коронавірусу - Білл Гейтс виступив з важливим попередженням
Джерело:  online.ua

Вчені з усього світу продовжують роботу над створенням масової вакцини проти інфекції COVID-19. Американський бізнесмен та меценат Білл Гейтс наголосив, її повинні отримати перш за все бідні шари населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами Гейтса, вакцину не потрібно першим чином поширювати серед тих, хто більше заплатить".

"Якщо ми допустимо розподіл ліків і вакцин на користь тих, хто здатний більше заплатити, а не тих людей та локацій, де існує найбільша потреба, ми отримаємо пандемію, яка триватиме довше, принесе ще більше несправедливості та стане причиною загибелі більшої кількості людей", - пояснив співзасновник Microsoft.

Для поширення медичних засобів в умовах пандемії необхідно орієнтуватися на принципи справедливості, а не економічні показники

"Необхідно, щоб лідери ухвалювали ці важкі рішення про розподіл, ґрунтуючись не тільки на факторах, які сприяють зростанню ринку, але також на принципах справедливості", - резюмував він.

Нагадаємо, Білл Гейтс разом зі своєю дружиною Меліндою заснували благодійний фонд, обсяги якого сягають наразі близько 50 мільярдів доларів США. З початку глобальної епідемії через цю організацію спрямували близько 300 мільйонів на розробку вакцини та підтримку найменш захищених верств населення.

Станом на 11 липня у світі підтвердили вже понад 12,5 мільйона діагнозів COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, поки весь світ знаходиться в пошуках можливості зупинити пандемію коронавірусу, над багатьма країнами нависла більш глобальна небезпека, через яку може померти більше людей, ніж від самого вірусу. Міжнародне об’єднання для боротьби з бідністю у світі Oxfam попередило, що вже сьогодні багато країн опинилися на межі голоду, від якого до кінця року щодня буде до 12 тисяч жертв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?