Величезна проблема - Україна розкрила шокуючий план Путіна щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Величезна проблема - Україна розкрила шокуючий план Путіна щодо Криму

Величезна проблема - Україна розкрила шокуючий план Путіна щодо Криму
Джерело:  Крим.Реалії

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця не забуває нагадувати міжнародній спільноті та українським громадянам про серйозні проблеми, які генерує команда очільника Кремля Володимира Путіна. За словами українського дипломата, російська влада продовжує заселяти окупований Крим своїми громадянами. Кислиця наголосив, що за час анексії на півострів перекинули, якщо не десятки, то сотні тисяч росіян. На думку політика, міжнародні гравці повинні об'єднатися, щоб зупинити свавілля офіційної Москви та пропросійської влади в окупованому Криму та на Донбасі, де уже 6 рік поспіль триває війна. Свою позицію Сергій Кислиця озвучив в інтерв’ю "Крим. Реалії".

"В останній резолюції по Криму є пункт про демографічні зміни населення півострова. І це величезна проблема... Перспектива вимивання проукраїнського населення в Криму – вона реальна", - підкреслив український дипломат.

За словами Сергія Кислиці, команда Володимира Путіна робить все можливе, щоб "видавити" з півострова будь-кого, будь-яку етнічну меншину. Зокрема, йдеться і про кримських татар.

"Річ у тім, що політика окупаційної влади з перших днів анексії була спрямована на придушення незгодних, замовчування та приховування реальної ситуації на півострові, а також заселення власними лояльними громадянами та мілітаризацію Криму", - наголосив український дипломат.

Він також наголосив, що в ООН усі прекрасно знають про цю проблему.

Що важливо розуміти, згідно з даними окупаційної адміністрації Криму, з 2014 року населення півострова виросло на 20 тисяч осіб. Водночас в Офісі генпрокурора повідомляли, що за час анексії з півострова виїхали майже 48 тисяч осіб.

Як уже згадувалося раніше, офіційний Вашингтон вимагає у російського президента Володимира Путіна негайно піти з Криму та Донбасу і звільнити ув’язнених українських громадян. Білий дім закликав офіційну Москву у Міжнародний день миру припинити окупацію Криму, відступити з Донбасу та припинити агресію проти України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського нарешті зізналися, навіщо Путін стягує війська до Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?