Ярош назвав умову, за якої Росія не полізла б до Криму і на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Ярош назвав умову, за якої Росія не полізла б до Криму і на Донбас

Ярош назвав умову, за якої Росія не полізла б до Криму і на Донбас
Джерело:  online.ua

Народний депутат України Дмитро Ярош вважає, що росіяни не атакували б Крим і Донбас, якби у нас була українська добровольча армія.
Про це Ярош сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Замінити (ЗСУ на Добровольчу армію - ред.) ні в якому разі! Вона навіть по законопроекту повинна діяти практично в системі Міністерства оборони. Адже ми розуміємо, що не можна допускати анархії в сфері національної безпеки і оборони. Всьо чотко має бути структуровано, підпорядковане. Але, кажу ж, це певною мірою позитивна альтернатива. Вільні озброєні люди, які на місцях проходять постійні вишколи", - сказав він.
"Так росіяни б сюди не пішли б. Я в цьому переконаний. Глибоко переконаний", - додав Ярош, відповідаючи на питання, що було б, якби УДА існувала навесні 2014 року.
За його словами, Росія, знаючи про існування підготовленої української армії, не наважилася б на наступ, адже втрати були б невиправдані.
"За законопроектом у нас практично три функціональних завдання. Це система територіальної оборони, це партизанський рух і військово-патріотичне виховання - молоді, в першу чергу. Це ті чинники, які не дозволяють ворогу заходити. Тому що коли з кожного вікна по ньому ведеться вогонь , - і ще й точний вогонь, тому що ці люди готуються до відбиття агресії, - зрозуміло, що противник прорахує сто раз, що він понесе такі втрати, які будуть несумісні з наступом, з якимись наступальними діями. І я більш ніж упевнений, що якби ця система діяла, вони б не полізли ні в Крим, нікуди. І на Донбасі б не сталося ніяких тих заворушень, які ми спостерігали, коли 20 бабусь приходять з прапорами російськими, починають кричати: "Путін, прийди!"... Ми б зупинили ту агресію", - сказав нардеп.
"Але, бачите, у нас же стосується цих всіх подій, до революції, держава на громадському рівні перебудовувалася часто всупереч бажанням влади. Я сам 20 років командував незаконним воєнізованим формуванням і розумію, що це таке для нас було. Хоча тоді головним завданням для нас, власне, було військово-патріотичне виховання. І скільки моїх вихованців сьогодні воює, протягом всієї війни воює, що я відчуваю, що недарма жив до війни і підготувався до неї. Нарешті, ми її прогнозували", - додав він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Дмитро Ярош: народ на Донбасі може повстати, а банди ми там розгромимо швидко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?