Аналітик пояснив, чому на Донбасі найближчим часом нічого не зміниться
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітик пояснив, чому на Донбасі найближчим часом нічого не зміниться

Аналітик пояснив, чому на Донбасі найближчим часом нічого не зміниться

Аналітик з питань Євразії американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Юджин Чаусовський переконаний, що Росія націлена на утримування України у своїй сфері впливу. За його словами, Україна – місце зіткнення інтересів, тому варіанти вирішення конфлікту на Донбасі передбачити важко. Наразі найбільш ймовірним сценарієм є заморожений конфлікт, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

Експерт зазначає, що наразі на окупованому Донбасі зустрілися інтереси Сходу і Заходу. Захід намагається підтримати Україну на шляху її інтеграції, а Росія не збирається відпускати зі своєї сфери впливу.

"Таким чином єдине вирішення, яке я бачу, може вимагати значних геополітичних змін: або значне ослаблення російської позиції, коли вона приймає західну інтеграцію України, що, я думаю, малоймовірно. Або ж якесь істотне посилення Росії чи ослаблення Заходу до такої міри, що Росія зможе в принципі повернути Україну в сферу свого впливу, що, як я бачу, також малоймовірно", - каже Чаусовський.

На його думку, ймовірним результатом у найближчій перспективі є сценарій замороженого конфлікту. За ним розвивалися події у різних місцях по всьому колишньому Радянському Союзу.

"Ймовірно, в такому ж стані буде і схід України – принаймні протягом наступних кількох років", – додав експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в розвідці США зробили тривожний прогноз щодо дій Росії в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?