Аналітик пояснив, кому вдалося врятувати майбутнє української ГТС
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітик пояснив, кому вдалося врятувати майбутнє української ГТС

Аналітик пояснив, кому вдалося врятувати майбутнє української ГТС
Джерело:  online.ua

Аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко заявив, що Європарламент 4 квітня поширив дію Третього енергопакету на країни, які не входять до складу ЄС. Це означає, що "Північний потік-2" буде завантажений максимум на половину своїх потужностей, оскільки в рамках законодавства ЄС газотранспортна компанія не може бути виробником одночасно, передає ONLINE.UA.

Доступ до транспортних потужностей повинні мати і інші трейдери, яких в Росії немає. У ситуації, що склалася, "Північний потік -2" не має колишнього сенсу і стає неокупним.

"З точки зору ЄС кількість постачальників зменшиться і в перспективі це може знизити пропозицію газу на ринку. У короткостроковій перспективі це може призвести до збільшення цін. Але посилення позицій СПГ і реалізація нових газопроводів з Ізраїлю в Європу дозволять збалансувати вартість газу", - пояснив аналітик.

За рахунок введення нової директиви виграє і Україна. Це допоможе значно збільшити шанси відновлення колишніх обсягів транзиту і привабливості для інвесторів, відзначив аналітик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Газпрому Олексій Міллер заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" завершиться у 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?