Аналітики ISW назвали причини скасування Путіним свого щорічного послання
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики ISW назвали причини скасування Путіним свого щорічного послання

Аналітики ISW назвали причини скасування Путіним свого щорічного послання
Джерело:  online.ua

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Володимир Путін скасував своє щорічне послання до Федеральних зборів через відсутність успіхів у війні проти України та зростаючу критику щодо цього.

Джерело: ISW

Чому Путін відмовився виступати перед Федеральними зборами

Рішення президента Росії Володимира Путіна відкласти його щорічне послання до Зборів Російської Федерації вказує на те, що він залишається невпевненим у своїй здатності формувати російський інформаційний простір на тлі зростаючої критики його поведінки щодо вторгнення в Україну, - вважають аналітики.

Зазначається, що Послання Президента Федеральним Зборам до Державної Думи та Ради Федерації Росії — це щорічна промова, введена в російську конституцію в лютому 1994 року.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путін може виступити з посланням до Зборів Федерації у 2023 році, і закликав росіян припинити "ворожити на кавовій гущі" щодо термінів наступного звернення.

Аналітики зазначають, відхід Росії з Київської області та півночі України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсував плани Путіна проголосити перемогу під час звернення до Зборів Федерації.

Раніше Путін скористався нагодою в березні 2014 року, щоб виголосити «Кримську промову», в якій він оголосив про незаконну анексію Криму та міста Севастополь.

Путін, ймовірно, передбачав подібний результат на початку весни, але відклав звернення на невизначений термін, ймовірно, через невдачі російської армії, оголошену ним анексію територій, які не контролювали російські війська, і громадське невдоволення мобілізацією.

ISW припускає, що Путін все ще чекає та сподівається виголосити переможну промову у 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що Росія не може досягти своїх максималістських цілей в Україні.

Нагадаємо, що Путін уже скасував свою щорічну прес-конференцію з росіянами, ймовірно, намагаючись уникнути відповідей на запитання про військові невдачі Росії.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?