Аналітики назвали причину стрімкого падіння біткоїна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики назвали причину стрімкого падіння біткоїна

Аналітики назвали причину стрімкого падіння біткоїна
Джерело:  online.ua

Одна із найвідоміших криптовалют Bitcoin почала стрімко падати 21 січня — ціна на BTC впала на 10% за день після рекорду на початку січня. Окрім того, Ether після максимуму цього тижня також почав падати — за словами аналітиків та криптотрейдерів, це відбувається через те, що інвестори побоюються регулювання ринку з боку адміністрації новообраного президента США Джо Байдена. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Reuters.

Як стверджують експерти, Bitcoin опустився до найнижчого рівня з моменту рекорду у 42 тисячі доларів. Наразі ціна становить 31 656 доларів — що важливо розуміти, за 10 днів криптовалюта втратила майже чверть своєї ціни.

Стрімке падіння, зокрема, спровоковане занепокоєнням, що біткоїн може бути черговою ціновою бульбашкою на фінансовому ринку. Окрім того, існують побоювання, що команда нового очільника Білого дому Джо Байдена може спробувати регулювати криптовалюти. Варто зазначити, що Джанет Єллен, номінована президентом Штатів на посаду голови Казначейства США, раніше висловила побоювання щодо використання криптовалют у незаконній діяльності.

"Це вплинуло і на динаміку показників Ether, наступної після Bitcoin найбільшої криптовалюти. Цього тижня вона сягнула ціни у 1 421 долар, що є для неї рекордом. Раніше аналітики оцінили її потенціал у понад 10 500 доларів, проте Ether також "впала" після заяв щодо регулювання до 1 249,91 долара (-1,19%)", — йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що нещодавно авторитетні іноземні аналітики шокували світ новим прогнозом — вони заявляли про те, що ціна біткоїна досягне в 2020 році майже 20 тисяч доларів і до 2030 року буде зростати до майже 400 тисяч доларів. Однак бітоїн перевершив усі прогнози, оскільки 31 грудня 2020 ціна криптовалюти перевищила 28 тис доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  аналітики прогнозують неймовірний ріст біткоїна в майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?