Аналітики переконані у ганебному провалі армії РФ у разі спроби повторного наступу на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики переконані у ганебному провалі армії РФ у разі спроби повторного наступу на Київ

Аналітики переконані у ганебному провалі армії РФ у разі спроби повторного наступу на Київ
Джерело:  online.ua

  На думку аналітиків з Інституту вивчення війни, в окупаційної армії РФ фактично не має шансів захопити Київ у разі повторного наступу з території Білорусі.

Джерело: ISW

Наскільки реальна загроза повторного наступу окупантів на Київ

Аналітики зазначають, що у разі спроби повторного наступу на українську столицю, окупаційна армія РФ навряд-чи буде діяти більш успішно, ніж на прикінці лютого цього року.

Експерти звертають увагу на стрімку деградацію російської армії та втрату більшої частини бойової потужності, яку вони мали на початку злочинного вторгнення в Україну.

Також в інституті відзначають, що російські війська не змогли захистити свої здобутки по всій Україні і втратили понад 70 тис. кв. км окупованої території з моменту відходу з-під Києва.

Аналітики наголошують, що наразі росіяни в Бахмуті просуваються не більше ніж на 100-200 м за день після того, як зосередили там свої основні зусилля.

У звіті ISW також зазначається, що Росія не встановила перевагу в повітрі та значною мірою вичерпала свій арсенал високоточних боєприпасів.

Українські війська, зі свого боку, підготували значні оборонні укріплення на півночі України і зараз краще підготовлені до оборони, ніж у лютому 2022 року.

Місцевість поблизу білорусько-українського кордону не сприяє веденню маневреної війни, а можливі шляхи вторгнення з Білорусі до Києва пролягають через вузькі місця в Чорнобильській зоні відчуження, які українські війська вже навчилися захищати, - наголошують аналітики ISW.

Між тим, за інформацією військової розвідки Міноборони Великої Британії, окупаційна армія продовжує будувати укріплення уздовж лінії фронту, які мають низьку ефективність та практично нічим не відрізняються від оборонних укріплень часів Другої світової війни.

Як свідчать супутникові знімки, зазначає розвідка, останніми тижнями РФ продовжує будувати масштабні укріплення уздовж лінії фронту, віддаючи особливий пріоритет району Сватового.

Ці конструкції відповідають традиційним військовим планам спорудження окопів, які практично не змінилися з часів Другої світової війни. Такі конструкції, скоріш за все, будуть вразливими для точних ударів сучасною зброєю, - зазначають аналітики розвідки Великої Британії.

На думку аналітиків, будівництво укріплень – ще одне свідчення того, що Росія переходить до позиційної війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?