Аналітики прогнозують масштабне падіння гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики прогнозують масштабне падіння гривні

Аналітики прогнозують масштабне падіння гривні
Джерело:  NV

До кінця 2019 року курс гривні знизиться по відношенню до долара з сьогоднішніх рівнів на 4 грн — до 31 гривні за долар. Такий невтішний прогноз зробили аналітики інвестбанку Morgan Stanley, передає ONLINE.UA з посиланням на "НВ Бізнес".

Окрім того, експерти стверджують, що до кінця 2020 року,курс гривні по відношенню до долара знизиться ще сильніше — до 32,5 грн/дол. Вони переконані, що НБУ знизить облікову ставку до 14%, а до кінця цього року вартість боргів України знизитися до 16%.

Аналітики американського інвестбанку передбачають зниження темпів зростання ВВП до 2,7% у 2019 році і 2,6% у 2020 році. Дефіцит поточного рахунку прогнозують на рівні 4% від ВВП у 2019 і 3,6% в 2020.

"Політична, макроекономічна невизначеність для інвестицій, підвищення тарифів на газ, висока інфляція, що стримує споживання домогосподарств", — так тезисно описується економічна ситуація в Україні у звіті Morgan Stanley.

Що цікаво, голова ради НБУ переконує, що у найближчі кілька місяців скоріше не варто очікувати тривожних подій на валютному ринку України.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?