Аналітики зафіксували різку зміну ситуації в районі Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики зафіксували різку зміну ситуації в районі Бахмута

Аналітики зафіксували різку зміну ситуації в районі Бахмута
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, попри локальний характер контратак Збройних сил України, армія Російської Федерації почала втрачати ініціативу в районі Бахмута.

Джерело: ISW

Що відомо про ситуацію в Бахмуті станом на 18 травня

Іноземні експерти звертають увагу на те, що російські та українські офіційні особи визнали продовження обмежених українських контратак під Бахмутом 17 травня.

Як повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, Збройні сили України просуваються на невстановлених напрямках на флангах Бахмута.

Ба більше, за словами речника Східного угруповання Сергія Череватого, протягом минулої доби наші воїни просунулися до 500 метрів на Бахмутському напрямку, а також продовжують наступати на фланги окупантів.

В Росії знову конфліктують через ситуацію у Бахмуті

Команда глави Міноборони РФ Сергія Шойгу 17 травня збрехала, що російські повітряно-десантні війська досягли незначного просування, однак все-таки підтвердила продовження українських контратак на флангах Бахмута в районі Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

Після цього власник Групи "Вагнера" Євген Пригожин спростував заяву Міноборони про територіальні здобутки і розкритикував Сергія Шойгу за брехливе представлення відступу як захоплення нових позицій.

Один з відомих мілблогерів поскаржився, що російські війська тепер повинні реагувати на українські дії, маючи на увазі, що російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута, попри обмежений характер українських контратак у цьому районі, - пояснюють американські аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?