Анексія Криму: суд у Гаазі зобов'язав РФ виплатити компенсацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Анексія Криму: суд у Гаазі зобов'язав РФ виплатити компенсацію

Анексія Криму: суд у Гаазі зобов'язав РФ виплатити компенсацію
Джерело:  online.ua

Третейський суд у Гаазі виніс рішення, що Росія несе відповідальність за порушення прав українських інвесторів і має відшкодувати їх компаніям збитки за анексію півострова.

Про це сказано в прес-релізі суду, передає ONLINE.UA.

"23 березня 2018 року, проконсультувавшись зі сторонами, склад арбітражу оголосив про закінчення слухання справи згідно зі статтею 29 (1) Арбітражного Регламенту ЮНСІТРАЛ 1976 року. 2 травня 2018 року, порадившись, склад арбітражу виніс одноголосне рішення, що стосується питань відповідальності і збитків", - йдеться в повідомленні.

Це перше в історії рішення, згідно з яким Російська Федерація зобов'язана виплатити компенсацію (159 млн доларів) в результаті анексії.

Росія повинна компенсувати збитки, починаючи з 21 березня 2014 року, коли президент Путін підписав указ про анексію. Вірогідніше за все, Кремль оскаржить рішення суду.

Судовий розгляд ініціювали 18 українських компаній і одна фізична особа 19 червня 2015 року.

Після проведення слухання в жовтні 2017 року склад арбітражу запросив сторони надати пояснення до 11 грудня того ж року, але РФ проігнорувала дану можливість.

Як повідомляв ONLINE.UA, Волкер виступив з переконливою заявою щодо повернення Криму Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?