Ангела Меркель нарешті зізналася, чи планує залишитися канцлеркою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ангела Меркель нарешті зізналася, чи планує залишитися канцлеркою

Ангела Меркель нарешті зізналася, чи планує залишитися канцлеркою
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель вразила міжнародну спільноту новою неочікуваною заявою - канцлерка наголосила, що точно не буде намагатися залишитися на своєму посту на п'ятий термін. Окрім того, політикина звернула увагу на те, що це її остаточне рішення, яке вона ніколи не змінить. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Ні, абсолютно точно ні", - відповіла канцлерка на запитання представників ЗМІ про те, чи планує вона переобратися на ще один термін.

Не можна не звернути увагу на те, що рішення Ангели Меркель піти з політики може доволі негативно вплинути на долю України, оскільки саме чинна канцлерка постійно підтримувала офіційний Київ у боротьбі з російською агресію та намагалася тиснути на очільника Кремля Володимира Путіна, щоб останній якнайшвидше повернув окупований Крим. Як відомо, в Німеччині насправді дуже багато проросійських політиків, які підтримують діалог з Кремлем. Якщо хтось із них зможе стати канцлером - Україна втратить впливового міжнародного партнера, який завжди був на її боці.

Як відомо, в кінці поточного року в партії Християнсько-демократичний союз повинні відбутися вибори нового лідера, вони були перенесені з квітня на грудень через спалах COVID-19. Нещодавно очільниця політичної сили Аннегрет Крамп-Карренбауер офіційно повідомила, що не планує висувати свою кандидатуру на пост канцлера на наступних парламентських виборах в 2021 році, і що після запуску процесу вибору кандидатів на посаду канцлера від консерваторів піде з поста лідера ХДС. ХДС у Тюрингії проігнорувала її вказівки не підтримувати ультраправих в голосуванні щодо обрання регіонального прем'єра.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно лідерка ФРН Ангела Меркель відмовилася від поїздки до США на саміту G7, який запропонував провести очільник Білого дому Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?