Аномальна спека в Європі: загинуло восьмеро людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Аномальна спека в Європі: загинуло восьмеро людей

Аномальна спека в Європі: загинуло восьмеро людей

Рекордна для Західної Європи спеки, яка накрила південно-західну частину континента, вже спричинила щонайменше вісім смертей. Станом на 29 червня чотири смертельних випадки від спеки сталися у Франції, ще по два – в Іспанії та Італії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Про першого загиблого від спеки у Франції стало відомо ще 27 червня. Це був 33-річний робітник-покрівельник, який працював при температурі повітря 35°С. Того ж дня лікарі врятували життя ще кільком особам, котрі через спеку опинилися в лікарнях.

28 червня у Франції був зафіксований абсолютний температурний рекорд за всю історію спостережень. Стовпчик термометра в комуні Галларг-ле-Монтьо, у південному департаменті Гар, піднявся до позначки 45,9°С.

Окрім смертельних випадків через теплові удари у кількох регіонах Франції та Італії зараз вирують масштабні лісові пожежі. Відомо вже про 30 випадків займань та пожеж у департаменті Гар. Від вогню незначні тілесні ушкодження отримало троє осіб. Вогонь знищив близько 300 гектарів лісу та кілька будинків.

У французькому департаменті Воклюз сталася пожежа на одному з місцевих підприємств. Унаслідок дії вогню вкупі з сильною спекою 10 пожежників отримали тепловий удар. Всіх їх було госпіталізовано. Згодом пожежа перекинулася на дерева поблизу фабрики. Через це довелося тимчасово закрити автомобільний рух на швидкісній автомагістралі між Авіньйоном та містом Оранж.

Найбільші проблеми з лісовими пожежами спостерігаються в Іспанії. Вже відомо про знищені вогнем 1,6 тисячі гектарів лісу поблизу міста Альморокс, яке розташоване за 60 кілометрів від Мадрида. Погіршує ситуацію не лише спека, а й сильні пориви вітру.

Нагадаємо, що синоптики розповіли, коли в Україну знову прийде спека.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?