"Антибандерівський" закон Польщі стурбував МЗС України
Категорія
Політика
Дата публікації

"Антибандерівський" закон Польщі стурбував МЗС України

"Антибандерівський" закон Польщі стурбував МЗС України
Джерело:  online.ua

В Україні стурбувалися через прийняття в Польщі закону про протистояння пропаганді "бандерівської ідеології".

Відповідну заяву опублікували в українському зовнішньополітичному відомстві, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Польщі існують стереотипи, що вся Україна живе Бандерою - директор Польського інституту в Києві

Відзначимо, що в МЗС назвали "прикрим", що спільне українсько-польське минуле політизують, односторонньо трактують і використовують у внутрішній політиці Польщі.

У зверненні акцентується увага на тому, що українці, як і поляки, сильно постраждали під час Другої світової, і так само боролися за свободу, в зв'язку з чим спроба зобразити українців як "колабораціоністів Третього рейху" і "злочинних націоналістів" викликає надзвичайну стурбованість.

Так, МЗС закликав Cейм Польщі "проявити політичну мудрість", щоб не вплинути негативно на розвиток двосторонніх відносин.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 січня Сейм Польщі прийняв законопроект про заборону пропаганди "бандерівської ідеології", відповідно до якого, особи, що заперечують злочини українських націоналістів, які співпрацювали з Третім рейхом, можуть бути покарані штрафом і навіть позбавленням волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?