Антиросійські санкції ЄС за війну в Україні будуть чинними ще півроку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Антиросійські санкції ЄС за війну в Україні будуть чинними ще півроку

Антиросійські санкції ЄС за війну в Україні будуть чинними ще півроку
Джерело:  online.ua

Антиросійські персональні санкції ЄС за війну в Україні будуть чинними ще півроку. Обмеження стосуються 1800 фізичних та юридичних осіб.

Джерело: пресслужба Ради ЄС

Антиросійські санкції ЄС за війну в Україні подовжено на півроку

Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на шість місяців санкції щодо російських фізичних та юридичних осіб, які відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

У відомстві нагадали, що санкції передбачають обмеження поїздок фізичних осіб, заморожування активів та заборону на надання коштів чи інших економічних ресурсів фізичним та юридичним особам. Вони діятимуть щонайменше до 15 березня 2024 року.

Обмеження застосовано відносно майже 1 800 фізичних та юридичних осіб у відповідь на військову агресію Росії проти України.

У рамках перегляду санкцій Рада також ухвалила рішення не продовжувати включення до списку чотирьох фізичних осіб.

ЄС продовжуватиме надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу доти, доки це буде необхідно, – наголосили у відомстві.

Раніше видання Reuters повідомляло, що Євросоюз відмовився від продовження санкцій проти трьох бізнесменів з Росії.

За інформацією джерел видання, обмеження не продовжили проти: російського бізнесмена Григорія Березкіна, мільярдеара Фархада Ахмедова, колишнього голови російської компанії електронної комерції Ozon Олександра Шульгіна.

ЄС має план по використання заморожених активів Росії

Представники Єврокомісії мали зустрітися із політиками з Іспанії, Бельгії, Італії, Франції та Німеччини вже 7 вересня, а потім із керівниками держав-членів ЄС.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла, що висуне законодавчу пропозицію до літніх канікул, але відтоді ці терміни зсунулися.

Згідно з документом, робоча група комісії підтримує реалізацію трьох основних пропозицій документа поетапно, а не всі відразу.

Ці кроки включають уточнення обсягу обов’язків за фінансовими зобов’язаннями, введення вимог до центральних депозитаріїв цінних паперів щодо розділення грошових залишків російських активів і переведення доходів до бюджету ЄС як зовнішніх призначених доходів.

Читайте також:

  • У ЄС розробили план використання заморожених активів РФ

  • Чому західні країни не підтримують введені Україною санкції — пояснення аналітика

  • Санкції проти бізнесмена з РФ скасовано. Суд Євросоюзу виніс безпрецедентне рішення

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?