"Антонов" пропонує заснувати міжнародний фонд відродження літака "Мрія"
Категорія
Україна
Дата публікації

"Антонов" пропонує заснувати міжнародний фонд відродження літака "Мрія"

"Антонов" пропонує заснувати міжнародний фонд відродження літака "Мрія"
Джерело:  online.ua

ДП «Антонов» звернулося до міжнародної авіаційної спільноти та до всіх небайдужих людей із закликом спільними зусиллями відродити легендарний літак Ан-225 «Мрія». Про це йдеться у зверненні генерального директора ДП «Антонов» Сергія Бичкова.

Джерело: Фейсбук Бичкова

Літак Мрія хочуть відновити

Шановні громадяни всіх країн світу! Серед усіх транспортних літаків особливе місце займає літак Ан-225 «Мрія» ДП «АНТОНОВ» - найбільший за масою перевезення вантажу та неперевершений за своїми параметрами., - написав Бичков.

Він зазначив, що за понад 30 років експлуатації на повітряних лініях країн усіх континентів літак проявив свої унікальні льотно-технічні характеристики та можливість перевезення надгабаритних вантажів, які не в змозі здійснити жоден інший вантажний літак.

На Ан-225 встановлено 240 не перекритих світових рекордів.

Крім широко відомих перевезень вантажів цивільного та гуманітарного призначення літак Ан-225 має можливості здійснення у польоті горизонтального старту космічних кораблів і ракет, перевезення певних видів вантажів на фюзеляжі.

Вже 34 роки літак Ан-225 не має собі рівних та завоював всесвітнє захоплення і повагу.

ДП «АНТОНОВ» пишається вдалою розробкою літака Ан-225 «Мрія» та відмічає, що за десятиліття експлуатації поява літака в аеропортах України та за кордоном постійно й незмінно викликає захоплення тисяч фахівців і шанувальників авіації, а також звичайних людей різних країн. Дійсно, літак перетворився на легенду, символ вищих технічних досягнень світової авіаційної спільноти ХХ і ХХІ століть, перлину авіабудування, - повідомив голова державного підприємства.

Бичков нагадав, що у ході агресії проти України літак Ан-225 «Мрія» був зруйнований. Ця втрата приголомшила колектив ДП «АНТОНОВ», світову авіаційну спільноту, безліч замовників із перевезення вантажів найбільшим літаком.

Незважаючи на тяжкі часи, колектив ДП «АНТОНОВ» із рішучістю вважає за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака як одного із символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 «Мрія». Для цього є всі підстави – конструкторська та науково-технічна документація, а саме головне – наявність, велике бажання та натхнення колективу ДП «АНТОНОВ». На жаль, у тяжкий час для України та ДП «АНТОНОВ» для вирішення цієї задачі є обмаль коштів.

Він запропонував заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія». У  зверненні  наведено реквізити рахунків у закордонних банках, на які можна переказувати кошти із зазначенням «Безповоротна фінансова допомога».

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?