Apple патентує подвійну камеру для мобільних пристроїв
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple патентує подвійну камеру для мобільних пристроїв

Apple патентує подвійну камеру для мобільних пристроїв
Джерело:  3dnews.ru

На сайті відомства по патентах і товарних знаках США (USPTO) опублікована патентна заявка Apple на розробки у сфері портативних пристроїв: цього разу мова йде про «Систему мобільної камери» (Mobile camera system) , пише 3Dnews.
Apple пропонує комплектувати основну камеру смартфонів і фаблет двома оптичними блоками - з різною фокусною відстанню, що, у свою чергу, дозволить підвищити якість зйомки і реалізувати ряд додаткових ефектів.

Приміром, одночасне використання двох об'єктивів дозволить створювати стереоскопічні зображення і підвищувати деталізацію звичайних фотографій. Під час відеозапису така система дозволить отримувати статичні знімки вищої якості.

Ще один варіант практичного застосування технології, що патентується, - реалізація функції «картинка в картинці» (picture-in-picture). Так, в основному вікні може демонструватися вся сцена цілком, а в додатковому - певна область крупним планом. Крім того, один оптичний блок може бути задіяний для стандартної відеозйомки, а інший - для роботи в режимі сповільненої зйомки.


Потрібно відзначити, що сама по собі ідея використання здвоєних камер в смартфонах далеко не нова. Патентна ж заявка Apple може вказувати на те, що подібна система з'явиться в iPhone наступного покоління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?