Apple побила свій рекорд з продажу смартфонів у світі та стала лідером
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple побила свій рекорд з продажу смартфонів у світі та стала лідером

Apple побила свій рекорд з продажу смартфонів у світі та стала лідером
Джерело:  online.ua

Корпорація Apple оголосила про надходження найбільшого прибутку за квартал у своїй історії. Продажі гаджетів компанії дозволили їй очолити світовий ринок за підсумками четвертого кварталу 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Показники продажу смартфонів від Apple збільшилися на 22% та встановили рекорд в історії компанії на рівні 90,1 мільйона. На тлі успіхів американського виробника показники китайської Huawei продемонстрували занепад. Це зокрема пов’язано із введенням у Сполучених Штатах санкцій проти неї.

Apple оголосила про збільшення попиту на свою продукцію в Китаї. На це вплинуло розширення варіацій iPhone та випуск моделей, які підтримують формат зв’язку 5G.

Згідно зі статистикою експертної компанії IDC, Apple наразі “окупувала” близько 23,4% світового ринку смартфонів.

“У Китаї Apple скористалася чудовою нагодою захопити частку ринку Huawei в елітному сегменті в ситуації, коли Huawei не могла забезпечити достатню пропозицію, хоча попит на бренд все ще є”, - цитує агентство Ніколь Пен, дослідниці китайського ринку смартфонів у компанії Canalys.

Одночасно минулого кварталу Apple поборола Samsung Electronics із Південної Кореї. Частка на ринку цієї компанії у згаданому сегменті сягає лише 19,1%, показник продаж за квартал сягнув 73,9 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандал з новою політикою WhatsApp щодо передачі персональних даних користувачів соцмережі Facebook обернувся для месенджера великими втратами. Мільйони користувачів відмовилися від WhatsApp і перейшли в Telegram та Signal, які тільки за січень 2021 року розширили свою аудиторію на 25 і 7,5 млн користувачів відповідно, причому не докладаючи ніяких зусиль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?