Apple відстежила крадіїв iPhone на погромах у США - цікаві подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple відстежила крадіїв iPhone на погромах у США - цікаві подробиці

Джерело:  online.ua

Компанія Apple намагається відстежити й вимкнути усі екземпляри iPhone, які викрали з магазинів під час погромів у США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Представники корпорації інформують про такі інциденти місцеву владу. Попередження про вимкнення з'являється на екрані девайсів.

Керівництво Apple вирішило тимчасово закрити низку магазинів через атаки проти закладів на тлі протестів, які спровокувало вбивство афроамериканця Джорджа Флойда поліцією. Водночас у компанії відмовилися коментувати "питання безпеки".

Також невідомо, чи передала компанія інформацію про вкрадені пристрої безпосередньо у правоохоронні органи.

Неофіційні відомості говорять, що девайси Apple у магазинах обладнані спеціальним софтом. Він дозволяє відстежити кожен з них у разі викрадення.

Це підтверджують фотографії, оприлюднені у соціальних мережах. Зокрема, йдеться про світлини пристрою компанії, на екрані якого після увімкнення з'явилося попередження: "Будь ласка, поверніть це до Apple Walnut Street. Цей пристрій було відімкнено й відстежено. Місцеву владу буде попереджено".

Жоден з гаджетів Apple, який легальним шляхом придбали в офіційному магазині, не мав подібних програм. Це дозволяє знизити рівень викрадень коштовної техніки — злодій повинен розуміти, що девайс може виявитися небезпечним неробочим непотребом, який виведе на нього правоохоронців.

Магазини Apple лише нещодавно почали масово відкриватися у Сполучених Штатів після жорсткого карантину. Для компанії погроми стали другим за рік потужним ударом.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Apple вирішила приєднатися до порятунку планети від пандемії коронавірусу та за короткий проміжок часу розробила свій власний тест для визначення ймовірності зараження вірусом COVID-19. Варто звернути увагу на те, що його вже можна знайти на офіційному сайті корпорації. Представники Apple наголошують, що в результаті проходження тесту система озвучує рекомендації — негайно дзвонити лікарю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?