Apple виплатить користувачам 18 млн доларів - кому та коли
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple виплатить користувачам 18 млн доларів - кому та коли

Apple виплатить користувачам 18 млн доларів - кому та коли
Джерело:  online.ua

Один із найбільших технологічних гігантів, компанія Apple, неочікувано для всіх вирішила виплатити своїм користувачам 18 мільйонів доларів - саме у такий спосіб корпорація намагається уникнути судових позовів від користувачів, яким відключила FaceTime на старих iPhone. За попердніми даними, компенсацію у розмірі 18 мільйонів доларів отримають жителі Каліфорнії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання 9to5mac.

Що важливо розуміти, інцидент трапився ще 6 років тому. Тоді компанія відключила на iPhone відеосервіс FaceTime. У 2017 році обурені користувачі подали колективний позов. Щоб уникнути судової тяганини компанія вирішила виплатити позивачам грошову компенсацію.

"Відтак, перші два позивачі отримають по 7500 доларів, 30% від суми отримають адвокати, ще близько 3 мільйонів користувачів отримають всього по 3 долари", - сказано в повідомленні.

Чому FaceTime заблокували? Все дуже просто - FaceTime використовував дві технології для зв'язку між iPhone. У 2012 році Apple звинуватили у порушенні патентів щодо однієї з технологій, що належать компанії VirnetX. Тож починаючи з iOS 7 Apple використовує власний стандарт, який не порушує патенти VirnetX.

"У 2014 році Apple вирішила не продовжувати сертифікати роботи старих технологій FaceTime на пристроях, що не оновилися до iOS 7. У оновленій версії операційки істотно змінили інтерфейс, через що багато користувачів iPhone 4 і 4s на iOS 6 не хотіли її оновлювати", - пише видання.

Трохи пізніше розлючені користувачі подали позов, який підтримали понад 3 млн осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Apple виплатить компенсації власникам старих iPhone.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?