Арахамія та Подоляк готові приїхати в Маріуполь на переговори з РФ — Азов
Категорія
Україна
Дата публікації

Арахамія та Подоляк готові приїхати в Маріуполь на переговори з РФ — Азов

Арахамія та Подоляк готові приїхати в Маріуполь на переговори з РФ — Азов
Джерело:  online.ua

Заступник командира полку Азов Святослав Паламар у відеозверненні заявив, що представники української делегації на переговорах Давид Арахамія та Михайло Подоляк готові приїхати до Маріуполя та обговорити з російською стороною евакуацію українських захисників.

Джерело: Азов

Подоляк та Арахамія готові до переговорів про обмін людей з Маріуполя

Ми спілкувалися сьогодні з вищим політичним керівництвом. Це Давид Арахамія та Михайло Подоляк, які заявляють, що готові приїхати на переговори до Маріуполя з Мединським та Слуцьким щодо евакуації військового гарнізону, який тут залишився. Ми готові евакуюватися з Маріуполя за підтримки третьої сторони зі своєю стрілецькою зброєю, щоб урятувати ввірений нам особовий склад, евакуювати поранених, забрати тіла загиблих та поховати їх на території, не підконтрольній Росії, - сказав Паламар.

Паламар сказав, що мирні жителі Маріуполя, які перебувають в укриттях на Азовсталі, не можуть вийти через постійні російські обстріли.

Паламар розповів, що в тих місцях, де зосереджено оборону українських бійців, тривають інтенсивні бої, російські окупанти знищують Азовсталь:

Окрім ФАБ -500, які скидають з літаків, прилітають ще потужніші бомби… Практично весь Азовсталь уже розбомблено, знищено. Ми знаємо про кілька підвалів, у яких перебувають цивільні, — у кожному від 80 до 100 цивільних, у тому числі діти — тримісячні, до 14, до 16 років, - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до будь-яких варіантів обміну українських військових і цивільних на російських окупантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?