Арестович анонсував повернення ЗСУ до кордонів із Луганською областю
Категорія
Україна
Дата публікації

Арестович анонсував повернення ЗСУ до кордонів із Луганською областю

Арестович анонсував повернення ЗСУ до кордонів із Луганською областю
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника ОП Олексія Арестовича, українські військові поступово повертаються до кордонів із окупованою армією РФ Луганською областю.

Джерело: "Фейгін LIVE"

ЗСУ можуть взяти в оточення велике угруповання окупантів на Харківщині 

Арестович наголосив, що відповідно до успішного просування українських військових на сході Харківської області, в районі Балаклії та Ізюму, сили кремлівської армії у розмірі 20 тис військових можуть опинитись в оточенні.

Ми не вимовляємо цю назву, у нас тиша. Але ми можемо говорити про те, що говорять російські пропагандисти, - зазначив радник керівника ОП.

Арестович наголосив, що серед кремлівських окупантів на Харківщині стрімко поширюється паніка. Вони визнають страшні бої в регіоні.

Наразі, за словами представника ОП, підрозділи кремлівської армїі вже могли опинитись в оточенні, а ЗСУ просунулись досить далеко та перерізали стратегічно важливу трасу Ізюм-Купянськ.

Окупанти повідомляють, що під Балаклією у них залишилися військові, але з ними "чомусь зник зв'язок". За словами Арестовича, він прекрасно розуміє, чому і в яких випадках з російськими військовими може пропадати зв'язок.

Але майки закривавлені з написом СОБР я вже бачив, - зазначив Арестович,  коментуючи заяви пропагандистів РФ про те, що Самарський і башкирський СОБР в Балаклії потрапили в оточення.

Звичайно, РФ не розкриває реальну кількість своїх втрат, проте вже зрозуміло, що рашистам вкрай важко, вважає Арестович.

У пропагандистів навіть змінилися формулювання, вони вже пишуть "чим би не скінчилася ця битва", а це означає, що вони готуються до поразки. Крім цього, окупанти вже говорять, що ЗСУ наступали з боку Ізюма і взяли село Довгеньке.

Страшні речі малюють. Мало не потрапляння Ізюмського угруповання в оточення, з усіма штабами та іншим-іншим... Вони кричать, що дуже погано все, - підкреслив Арестович.

На його думку, якщо ЗСУ дійдуть до Куп'янська, то окупанти втратять постачання з ще одного напрямку. Самі ж рашисти вже натякають, що підтримки з боку Куп'янська у них немає. В принципі, все вороже постачання на Ізюмському напрямку може скоро припинитися.

Це означає, що ЗСУ повертаються на межі Луганської області... В ідеальному варіанті, це буде оточення Ізюмського угруповання, як кажуть російські пропагандисти, "котел"... Туди можуть потрапити тисяч до 20 російських військових, від 10 до 20 тис, - наголосив представник ОП.

Що відомо про втрати окупантів 

Тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 640 кремлівських загарбників.

Загальні втрати армії РФ від початку повномасштабного вторгнення складають:

  • особового складу - близько 51 тис 250 (+640) осіб ліквідовано;

  • танків - 2 тис 112 (+15);

  • бойових броньованих машин - 4 тис 557 (+37);

  • артилерійських систем - 1 тис 226 (+32);

  • РСЗВ - 305 (+5);

  • засоби ППО - 159 (+3);

  • літаків - 239 (+2);

  • вертольотів - 210 (+2);

  • безпілотників оперативно-тактичного рівня - 884 (+4);

  • крилаті ракети - 214 (+0);

  • кораблі / катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 344 (+24);

  • спеціальної техніки - 110 (+й).

Зазначається, що найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу на Донеччині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?