Армія РФ вдарила по магазину у селі Гроза Харківської області — десятки загиблих
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вдарила по магазину у селі Гроза Харківської області — десятки загиблих

Володимир Зеленський
село Гроза, удар РФ по селу Гроза

5 жовтня російські загарбники завдали ракетного удару по продуктовому магазину у селі Гроза Купʼянського району, що на Харківщині. Згідно з останніми даними, загинули 49 людей, 7 поранено. Харківська обласна прокуратура уже опублікувала відео з місця події.

Армія РФ вдарила по селі Гроза у Харківській області: багато загиблих

Володимир Зеленський звертає увагу міжнародної спільноти на те, що це показово жорстокий російський злочин, абсолютно свідомий теракт.

Купʼянський район на Харківщині. Станом на цей час відомо про більш ніж 47 загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких! Надається допомога пораненим… - повідомляє глава держави.

Варто зазначити, що окремі українські ЗМІ пишуть уже по 48 загиблих, серед яких - дитина. ОГП повідомляє про 49 жертв.

Володимир Зеленський вкотре закликав світ зупинити російський терор, а також нагадав, що усі, хто допомагає Росії обходити санкції, злочинці.

Усі, хто підтримує Росію досі, підтримує зло. Цей і подібні теракти потрібні Росії лише для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу. І я дякую кожному лідеру, кожному народу, який підтримує нас у захисті життя! - підкреслив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський анонсував розмову з європейськими лідерами, зокрема про посилення нашої ППО та посилення наших воїнів.

Зокрема про те, щоб дати нашій країні захист від терору. А терористам – відповімо. Абсолютно справедливо. І потужно, - додав він.

ОГП відреагував на удар росіян по селі Гроза

Згідно з даними Офісу генерального прокурора, станом на 16:15 відомо уже про 49 загиблих внаслідок обстрілу російськими військовими с. Гроза на Харківщині. Прокурори працюють на місці події.

Також відомо про 7 поранених.

Уже опубліковано відео з місця події.

За процесуального керівництва Куп‘янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Станом на зараз відомо про 49 загиблих, серед яких дитина, а також 7 поранених.

Всі профільні служби працюють на місці події. Дані уточнюються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?