Армія РФ вночі вдарила ракетами по Одещині — наслідки атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вночі вдарила ракетами по Одещині — наслідки атаки

Сили оборони півдня України
обстріл

Країна-терорист Росія вночі 7 жовтня здійснила ракетну атаку по Одеській області надзвуковими протикорабельними ракетами типу "Онікс". Є влучання у пансіонат та зерносховище, пошкодження будинків та автівок.

Армія РФ вночі вдарила ракетами по Одещині

Повітряна тривога в Одесі тривала з 2:00 до 2:20. Повітряні сили повідомляли, що її оголошували через загрозу балістичного озброєння.

Ракети були випущені з берегового ракетного комплексу "Бастіон" У тимчасово окупованому Криму, зазначають військові.

Відбулось влучання в будівлю пансіонату у рекреаційній зоні та в зерносховище припортової інфраструктури, повідомляє ОК "Південь".

Уламки ракет та вибухова хвиля спричинили пожежу в гаражному кооперативі, також пошкоджено декілька багатоквартирних будинків, повідомляють у ЗСУ.

Глава Одеської ОВА повідомив, що унаслідок атаки постраждало чотири людини: вони отримали поранення від уламків скла. Їм надана вся необхідна медична допомога.

Що відомо про ракети “Онікс”

П-800 "Онікс" – радянська/російська надзвукова універсальна протикорабельна ракета середнього радіуса дії для ураження надводних військово-морських угруповань, поодиноких кораблів і наземної інфраструктури в умовах сильної вогневої та радіоелектронної протидії.

Двигун працює на авіагасі. Довжина ракети від 6,1 до 8 м, діаметр – 67 см, маса на старті – 3 т. Дальність – 300-800 км. Максимальна швидкість – майже 900 м/с. Висота польоту на маршовій ділянці – до 14 км, на кінцевій – 10-15 м. Маса бойової частини – від 200 до 300 кг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?