Армія дала: видавці не сказали, де взяли мільйони на книгу Савченко
Категорія
Культура
Дата публікації

Армія дала: видавці не сказали, де взяли мільйони на книгу Савченко

Армія дала: видавці не сказали, де взяли мільйони на книгу Савченко
Джерело:  online.ua

Генеральний директор видавництва "Юстініан", яке випустило у світ книгу народного депутата Надії Савченко "Сильне ім'я Надія", Ірина Омельченко відреагувала на розслідування ONLINE.UA щодо джерел фінансування книги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Омельченко.
"Коли мені сьогодні (7 вересня, коли було опубліковано розслідування, - ONLINE.UA) подзвонили друзі і розповіли про це, я просто не розуміла, що за "журналістське розслідування" я побачу, коли доберуся до Інтернету. А ось тепер не знаю навіть, як реагувати - сама не раз робила розслідування, але ніколи - так тупо. Хто ти там, "Юлія Юліна" - мужик чи баба, журналіст чи мріє бути журналістом - мені соромно за тебе", - емоційно написала директор видавництва "Юстініан".
При цьому вона звинуватила журналістку в тому, що матеріал щодо Савченко - нібито "замовний".
"Не ганьбися більше і не бери з замовників гроші за "розслідування", бо підвісять коли-небудь за причинні місця і матимуть рацію. Це все, що я хочу сказати тобі, опудало", - заявила Омельченко.
Також вона сказала про те, що книгу Савченко "Сильне ім'я Надія" фінансувала армія.
"Не полінувалося ж по видавництвах продзвонити, але не побачило, вбоге, матеріалів в ЗМІ про те, що великий тираж спонсорувала армія", - написала видавець. Відзначимо, що конкретні цифри щодо цього фінансування вказані не були.
"Я тобі, уродище, як приїду з морів - з Карибів, природно, де ж ще мільйонеркам в оксамитовий сезон відпочивати - скину скани документів - замовлення на книгу від штабу АТО тощо", - пообіцяла вона.
Свій пост вона зробила відкритим тільки для "друзів", проте у нас є скріншот її запису. Крім того, її коментар процитовано в коментарях до посту Віри Савченко.





ONLINE.UA відправляє повторний запит видавництву "Юстініан", а також звертається до Ірини Омельченко з проханням надати необхідні, обіцяні нею, документи і озвучити конкретні цифри. Редакція також просить вважати цю публікацію офіційним запитом. Зокрема, ми хотіли б з'ясувати, як можливо фінансування книги вартістю (за нашими підрахунками) в 2 мільйони гривень армією, і чи є такі витрати виправданими в умовах нинішньої війни з Росією.
Відзначимо, що минулого разу ми не отримали не тільки письмову відповідь на запит. Електронні листи, відправлені ONLINE.UA до видавництва за вказаною ним адресою, повернулися з позначкою про те, що не можуть бути доставлені.





Ми знову просимо відповісти на наш запит і зобов'язуємося опублікувати всі отримані документи щодо фінансування книги Надії Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?