Армія почала наступ на ще одній ділянці фронту. Що кажуть в Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія почала наступ на ще одній ділянці фронту. Що кажуть в Міноборони

Армія почала наступ на ще одній ділянці фронту. Що кажуть в Міноборони
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, в результаті контрнаступу протягом тижня українські військові деокупували  9 кв. км на сході та 28,4 кв. км на півдні нашої країни. У той же час військові злочинці армії РФ почали наступ на ще одній ділянці фронту.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

Минулого тижня по декількох напрямках, в основному це Бахмутський, ми мали тактичний успіх. Зокрема, по населених пунктах мали просування. Основні бої тривали по Берхівці і Кліщіївці. Власне і зараз там тривають бої, - зазначила Маляр.

Вона підкреслила, що в районі Бахмуту та на північ від нього продовжуються важкі бої, однак на південь від міста українські військові мають успіхи у просуванні.

Але треба сказати, що ворог чинить дуже сильний опір. І те, з чим стикаються наші ЗСУ - це дуже жорсткий двобій. І те, що ворог не просувається, а ми просуваємось говорить лише про професійність, мужність і силу наших військових, - підкреслила заступниця глави Міноборони.

Як вона зазначила, наші військові мають справу з тим, що ворог підводить резерви.

І якщо говорити про Бахмутський напрямок, то ворог підвів туди 2 полки десантно-штурмових, посилюючи власні спроможності. Тобто протистояння дуже серйозне, - зазначила Маляр.

За її словами, протягом останніх днів російські військові злочинці розпочали наступ в районі Сватового.

Там де, знаходяться Серебрянські ліси, були найзапекліші бої. Ворог намагається прорватися, щоб пройти до Лиману і фактично охоплені боями Невське, Діброви і Білогорівка. Але ворогу не вдається реалізувати свої плани, - підкреслила Маляр.

Вона також зазначила, що ворог не полишає спроб захопити Авдіївку та Мар'їнку, однак протягом багатьох місяців росіяни стикаються із жорстким опором українських військових.

На сході ворог також відчутно, вдвічі збільшив обстріли.

Кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі:

  • позаминулий тиждень 6457 обстрілів;

  • минулий тиждень 11753 обстріли.

Що відомо про ситуацію на півдні України 

Маляр зазначила, що на південному напрямку українські військові продовжують контрнаступ в районі Мелітополя та Бердянська.

Зокрема, наразі бойові дії ведуться в районах Новодарівки, Приютного; Новоданилівки, Роботиного; Новосілки, Старомайорського. Українські військові мають успіхи у просуванні.

Фактично там ми можемо говорити про звільнення близько 28 кв. км минулого тижня. Там запеклі бої і цією фразою можна схарактеризувати всю ситуацію на сході і півдні минулого тижня, - підкреслила Маляр.

Крім того, на півдні ЗСУ стикаються із суцільним замінуванням і дистанційним замінуванням. Ворог там також підтягує серйозні резерви.

Заступниця глави Міноборони наголосила, що протягом минулого тижня українським військовим вдалось звільнити 9 кв. км на сході України та 28,4 кв.км на півдні. Загальна площа деокупованих територій складає 158,4 кв. км.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?