Армія РФ безуспішно намагається перегрупуватись на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ безуспішно намагається перегрупуватись на півдні України

Армія РФ безуспішно намагається перегрупуватись на півдні України
Джерело:  online.ua

Керівниця прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що у відповідь на контрнаступ ЗСУ на Херсонщині та у Запорізькій області кремлівська армія намагається створити ударне угруповання, але має дуже серйозні проблеми із поставками зброї та військової техніки після пошкодження Кримського мосту. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти перебувають у скрутному становищі на півдні України

Обстановка на самій лінії фронту досить напружена, оскільки ворог намагається зібрати всі наявні сили в такий собі кулак, для нанесення уражень. Але все ж таки постійно… і мобілізоване поповнення розбігається. Дуже критичний стан у них зі спорядженням, з поставками, з логістикою, тому що підтягування резервів відбувалося саме через Кримський міст – майже 75% постачань. А наразі навіть море на нашому боці, навіть природа проти того, щоб у них там щось функціонувало. Пороми зупинено через вітер. Неможливо здійснювати сполучення між точками через (Керченську) протоку. Тому вони дійсно потерпають через нестачу обладнання, боєкомплектів, військової техніки, - зазначила Гуменюк.

За словами представниці ОК "Південь", перекидаючі резерви з території анексованого Криму, командування кремлівської армії навіть не здійснює спроб переправляти їх на правий берег Дніпра, де наразі точаться запеклі бої, а навпаки, вишукують способи з правого підтягнути на лівий те, що ще лишилося живе.

На думку військового експерта Романа Світана, представники ФСБ не даремно вивозять свої сім'ї з окупованих територій на півдні України, адже вони розуміють, що ЗСУ можуть організувати тут оперативний "котел".

Вони прогнозують дії певного рівня по Криму і по Херсонському угрупованню. Справа в тому, що після того, як українські війська завдали удару по Кримському мосту, і також був підірваний кілька місяців тому міст в районі Токмака, який з'єднував залізницею Ростов з Мелітополем, то все кримсько-херсонське угруповання [тепер] може виявитися, особливо після удару по Кримському мосту найближчого, в так званому оперативному "котлі". І звісно, з цього "котла" буде дуже складно вийти, - зазначає Світан.

За його словами, представники ФСБ прекрасно усвідомлюють подальші дії ЗСУ щодо деокупації південних регіонів.

Вони прогнозують наступ ЗСУ з-під Гуляйполя в бік Мелітополя. Після цього на півдні утвориться "котел", з якого буде складно виїхати — в першу чергу, цивільним. Ось чому силовики з ФСБ вже вивозять свої сім'ї і рідних колаборантів.

Я думаю, цей вихід — поки тільки початок, але не масовий. Вони це будуть робити поки в закритому вигляді, чимось прикриваючись. Припустимо, як це зараз прикривають загальною евакуацією з Херсонської області. Але евакуюють поки тільки своїх, - наголосив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?