Армія РФ героїчно тікала з-під Києва з награбованими унітазами — Кислиця в ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ героїчно тікала з-під Києва з награбованими унітазами — Кислиця в ООН

Армія РФ героїчно тікала з-під Києва з награбованими унітазами — Кислиця в ООН
Джерело:  online.ua

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки ООН розповів про справжній "героїзм" і "стійкість" російської бригади, що отримала звання почесної від Путіна.

Джерело: засідання РБ ООН

Кислиця розповів про терор у Бучі від "почесної" бригади РФ

У своєму виступі Кислиця нагадав, що в понеділок Путін удостоїв 64-у мотострілецьку бригаду російської армії почесного звання гвардійської. Як аргумент Путін послався на так званий «масовий героїзм і доблесть, стійкість і мужність» солдатів цієї бригади.

Кислиця нагадав, що саме цей підрозділ "згідно з початковими російськими планами мав захопити Київ" і, перебуваючи місяць у Бучі, влаштував терор проти цивільного населення.

Військові цієї бригади, багато з яких уже ідентифіковані, понесуть відповідальність за масові звірства у Бучі. Такою є російська інтерпретація героїзму та мужності - убити сотні беззбройних мирних жителів, зґвалтувати десятки жінок і дівчат і, нарешті, втекти від українських військ.

За його словами, російські солдати продемонстрували стійкість лише в одному: відступаючи під вогнем українських військ, вони наполегливо зберігали все награбоване.

Вони залишили боєприпаси, щоб набити свої автомобілі вкраденими комп'ютерами, телевізорами, мобільними телефонами, одягом, килимами, пральними машинами й навіть унітазами, - розповів Кислиця.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?