Армія РФ готується до масштабного наступу в районі Авдіївки на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готується до масштабного наступу в районі Авдіївки на Донеччині

Армія РФ готується до масштабного наступу в районі Авдіївки на Донеччині
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника ВЦА Авдіївки Віталія Барабаша, на авдіївському напрямку спостерігається загрозлива тиша. Злочинна російська армія проводить повну ротацію мобілізованих на підрозділи регулярної армії.

Джерело: Всеукраїнський  телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Авдіївки

Барабаш зазначив, що в районі Авдіївки вже третю добу поспіль фіксують напружене затишшя, яке переривають лише поодинокі обстріли.

Ця ситуація дуже напружує, особливо, коли ми бачимо що бригада ворога "Пятнашка" міжнародна, де воюють найманці з різних країн, вже третій день в повній радіо тиші, - підкреслює керівник ВЦА.

За його словами, ворог готується до масштабного наступу, зокрема, у напрямку Авдіївки.

Є команда, що на нашому напрямку, що ворог має протриматись декілька днів, і буде повна ротація. Тобто будуть виводити цих "чмобіків", армійський корпус "ДНР", який зараз поповнюється мешканцями окупованих територій Запорізької, Харківської області, і заводити повністю регулярні війська РФ, - заявляє Барабаш.

Із посиланням на військових він зазначив, що Донецьк "весь зелений", тобто заповнений військами окупантів.

По шевронах не видно, що це "вагнерівці", але видно, що це люди, які були в ув’язнені. По Донецьку багато молоді, 17-18 років, ходять зі зброєю по місту. Місто просто "зелене. Маріуполь так само "зелений" від кількості військових. "В Маріуполі вони намагаються збиратися на Вугледарський напрямок, - підкреслює керівник авдіївської ВЦА.

Що відбувається в районі Маріуполя

За інформацією радника мера окупованого армією Маріуполя Петра Андрющенка, у місті продовжують фіксувати рух великих колон військової техніки окупантів у напрямку Бердянська.

Зафіксовано велику колону вантажівок (позначка V у квадраті) з російського напрямку через центр у напрямку Мангуш/Бердянськ. Понад 25 автомобілів з БК і поки що живою силою, - зазначає Андрющенко.

Також Андрющенко розповів, що у місті помічено чергове переміщення ЗРК "Бук". З Лівобережного району його знову перевозять у напрямку Мангуша.

Такими переміщеннями в межах Маріуполя та околиць росіяни намагаються приховати справжнє розташування сил ППО, - пояснює радник мера Маріуполя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?