Армія РФ хоче поставити на коліна захисників Маріуполя — ОП
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ хоче поставити на коліна захисників Маріуполя — ОП

Армія РФ хоче поставити на коліна захисників Маріуполя — ОП
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, продовжуючі блокувати українських військових на території підприємства "Азовсталь" в оточеному Маріуполі, окупанти хочуть поставити українських захисників міста на коліна.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Кремль вимагає капітуляції українських військових в Маріуполі 

Росія думає, що цього ніхто не розуміє, але для світу це зрозуміло. Вони не просто хочуть вбити людей, вони хочуть показово поставити їх на коліна, зняти якісь пропагандистські ролики і потім прокрутити їх для своїх внутрішніх потреб. Це точно не допоможе їм виграти війну, вони в принципі її не виграють. Це точно не допоможе їм створити тактичні перемоги і показувати їх для внутрішньої пропаганди, - зазначив Подоляк.

Представник ОП наголосив, що евакуація мирних жителів Маріуполя могла б вплинути на репутацію РФ після кривавого терору в Україні.

За його словами, захисники Маріуполя не будуть здаватися. Полк "Азов" триматиме оборону міста.

Вони точно не будуть здаватися. Це принципове питання, це символ незламності Азову. Тому це дуже тяжка ситуація, - зазначив Подоляк.

На його думку, відкриття коридору для евакуації жителів Маріуполя могло би вплинути на  і на РФ, яка втратила репутацію через звірства, які сталися в Україні.

Мені видається, що після подій в Київській області саме в Маріуполі РФ могла б довести, що все ж таки, не все людське вони втратили. Тобто, дати можливість забрати цивільних, військових, поранених, перш за все. Це було б добре для їхньої репутації, якої практично вже немає, - вважає Подоляк.

Представник ОП також пояснив, що заява про "червону лінію" щодо ситуації в Маріуполі мала на увазі припинення политичних зусиль з врегулювання війни у разі знищення захисників міста.

Є кілька столів в рамках переговорного процесу. На одному з них лежить політична карта, на іншому - карта врегулювання з точки зору виходу з війни, але є ще окремі карти, гуманітарні. Це обмін полоненими, гуманітарні коридори, можливість вивести наших людей з тимчасово окупованих територій. Коли президент говорить про припинення переговорного процесу, безумовно, мається на увазі повна зупинка політичної складової, або всіх інших, крім гуманітарної, - зазначив Подоляк.

Однак представник ОП наголосив, що переговори про обмін полоненими і відкриття гуманітарних коридорів йтимуть постійно і надалі.

На думку Подоляка, звільнити жителів Маріуполя та захисників міста можна за механізмом обміну полонених.

На мій погляд, є єдиний механізм, коли будемо ми, буде хтось з російського боку і тоді ми говоримо, що це обмін, наприклад. Ми віддаємо якусь кількість людей, полонених, і забираємо свої людей. Вони точно не здадуть зброю, вони розуміють, що таке символізм, що таке символізм для РФ. Ми пропонуємо, давайте приїдемо, хлопці при нас вийдуть зі зброєю і ми їх заберемо і вивеземо на нашу територію, - наголосив Подоляк.

Тим часом бійці полку "Азов" в Маріуполі оприлюднили відеоролік, на якому показано, як вони допомагають цивільним громадянам, які залишаються заблокованими на території заводу "Азовсталь".

На кадрах видно, як українські військові приносять дітям солодощі та спілкуються з ними.

Хочемо сонце побачити...Хочемо повернутися додому, хочемо повернутися живими, побачити своїх рідних, сумуємо дуже сильно, - зазначають діти, що разом з батьками ховаються у підвалах "Азовсталі".

Своєю чергою, дорослі, а саме жінки, які перебувають у підвалах зі своїми дітьми просять про безпечний гуманітарний коридор, щоб отримати змогу виїхати на неокуповану українську територію.

Варто зазначити, що станом на зараз у зруйнованому російськими окупантами Маріуполі знаходиться близько 120тис населення.

Окупанти влаштовують примусову депортацію, видають псевдоперепустки та не випускають людей з міста, зокрема, й не дають змоги евакуюватися гуманітарним коридором.

За даними місцевої влади від початку війни Росії проти України в місті загинуло більше 20 тисяч мирних жителів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?