Армія РФ кидає загони в'язнів на штурми в районі Куп'янська — Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ кидає загони в'язнів на штурми в районі Куп'янська — Сирський

Армія РФ кидає загони в'язнів на штурми в районі Куп'янська — Сирський
Джерело:  online.ua

За словами командувача Сухопутними силами ЗСУ, генерал-полковника Олександра Сирського, злочинна армія РФ кидає численні загони в'язнів для здійснення штурмів в районі Куп'янська на Харківщині із метою здійснення прориву оборони українських військових.

Джерело: брифінг Сирського в Military Media Center

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська та на східному фронті  

Зазначається, що через загострення ситуації в районі Куп'янська командувач Сухопутними силами ЗСУ переважно працював із підрозділами, які тримають оборону на підступах до міста.

Противник штурмовими загонами, що комплектуються переважно в’язнями, щоденно, на різних напрямках, намагається прорвати оборону наших військ, маючи на меті блокування, а згодом і захоплення Куп‘янська, - пояснює Сирський.

За його словами, після проведеної роботи спільно з командирами підрозділів на цьому напрямку було прийнято низку оперативних рішень.

Сирський також підкреслив, що в районі Лимана наразі ворог проводить перегрупування та замінює підрозділи, які зазнали численних втрат і більше не боєздатні.

Наша задача - максимально скористатися цією ситуацією та суттєво покращити своє положення. Необхідні для цього рішення ми з командирами відпрацювали безпосередньо в районі ведення бойових дій, - підкреслив командувач Сухопутними силами.

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту

Сирський запевнив, що в районі Бахмуту ситуація залишається складною, однак контрольованою.

Ворог контратакує, здійснює мінування, інтенсивно обстрілює та застосовує авіацію. Разом з тим, у таких складних умовах наші війська поступово просуваються вперед, - зазначив Сирський.

Також, з командирами бригад, які воюють на Бахмутському напрямку, було обговорено актуальні питання підвищення ефективності наступальних дій, вогневого ураження противника та низку інших заходів, спрямованих на досягнення перемоги над ворогом.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?