Армія РФ масовано обстріляла Слов'янськ та Краматорськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ масовано обстріляла Слов'янськ та Краматорськ

Армія РФ масовано обстріляла Слов'янськ та Краматорськ
Джерело:  online.ua

Протягом ночі кремлівська окупаційна армія посилено обстрілювала Слов'янськ та Краматорськ на Донеччині.

Джерело: Telegram-канал  керівника Донецької ОВА Павла Кириленка

Наслідки ворожих обстрілів Слов'янська та Краматорська 

За словами Кириленка, близько першої години ночі кремлівська армія розпочала обстріл Слов'янська. В результаті атаки пошкоджено вісім багатоповерхівок, один зі снарядів потрапив у двір школи. На щастя, обійшлось без жертв.

Протягом ночі під обстрілами окупантів також перебував Краматорськ. У місті зафіксовані влучання по об'єктах залізничної інфраструктури та житлових будинках поряд.

Фото -  t.me/pavlokyrylenko_donoda

Наслідки цих обстрілів могли бути значно страшнішими, якби мешканці постраждалих будинків не були вчасно евакуйовані. Евакуація рятує життя! - зазначив керівник Донецької ОВА.

Обстріли Запорізької області 

Протягом ночі кремлівська армія в результаті обстрілів цивільної інфраструктури на території регіону поцілила  в один із дачних кооперативів в Шевченківському районі Запоріжжя. На щастя, обійшлось без постраждалих.

Руйнувань зазнали три дачні будинки, в яких нікого не було. Також тривають обстріли ворога по лінії зіткнення . Від потраплянь артилерії потерпає м. Оріхів. Багато руйнувань у приватному секторі.

Обстріли на Дніпропетровщині

Протягом ночі кремлівські загарбники обстрілювали Нікопольський та Криворізький райони.

По Нікопольському ударили 6 разів за ніч. У Нікополі понівечені кілька житлових будинків та автівок. Понад 1 500 сімей без світла.

У Марганецькій громаді один будинок знищений, до десяти — пошкоджені. Є руйнація складів та цехів місцевої фабрики. Пошкоджена лінія електропередач. У Червоногригорівській громаді є руйнація житлових будинків. У Криворізькому районі обстріляли Зеленодольську громаду, поцілили по дачному масиву та підприємству. Всюди минулося без загиблих та поранених.

Обстріли Харківщини

Майже всю ніч тривали ворожі обстріли в Харківському районі. Зафіксовані влучання на території дитячого табору.

За минулу добу — обстріли Харкова, Богодухівського району, Чугуївського та Ізюмського районів. У Золочеві через обстріл зруйнований будинок, загинула одна людина.

Миколаївська область

Протягом ночі та зранку кремлівська армія обстрілювала район села Широке. Внаслідок обстрілів зруйновано два житлових будинки та сільгоспбудівлі у домогосподарствах.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. За попередньою інформацією постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Ситуація на Херсонщині 

 Ввечері та вночі у Херсоні лунали потужні вибухи. Також декілька годин область знову була без світло та водопостачання. ЗСУ знищили склади боєприпасів військ РФ поблизу Херсона — в Інженерному та Чорнобаївці і вкотре вдарили по Антонівському та Дар'ївському мостах.

Найскладніша ситуація залишається у Каховському і Бериславському районах. Через постійні бойові дії багато сіл на межі знищення, у деяких з них не має води і світла майже півроку. Останнім часом в області активізувалися телефонні соцопитування. Людям телефонують із питаннями, як їм живеться, що думають з приводу Росії та як ставляться до Путіна. Тривають і подворові обходи та перевірка паспортів і телефонів російськими військовими.

Що відомо про ранкові вибухи у Мелітополі 

Мер окупованого армією РФ Мелітополя Іван Федоров підтвердив удари ЗСУ протягом ночі по військових об'єктах армії РФ у місті та у селищі  Мирне.

Зокрема, за інформацією мера Мелітополя, ЗСУ завдали ударів по базі кремлівської армії у місті та будівлі, у якій проводилась підготовка до так званого референдуму.

Федоров зазначив, що у Мирному зруйновано одну з будівель, в якій велась підготовка до псевдореферендуму, а в Мелітополі зруйновано одну з найбільших ворожих військових баз на території заводу "Автокольорлит".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?