Армія РФ може почати відступ на півдні України заради оборони Бахмута — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ може почати відступ на півдні України заради оборони Бахмута — звіт ISW

Армія РФ може почати відступ на півдні України заради оборони Бахмута — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), на тлі українського контрнаступу злочинна армія РФ виводить підрозділи з окупованих територій на півдні України та перекидає їх в район Бахмута.

Джерело: звіт ISW

ЗСУ можуть звільнити всі окуповані території на півдні України 

Так, за інформацією речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, російські військові злочинці нещодавно перекинули неназваний полк Повітряно-десантних військ з району поблизу Лимана до лінії фронта поряд із Бахмутом.

Череватий повідомив, що російські війська замінили полк ВДВ на Лиманському напрямку невстановленими силами територіальної оборони, що вказує на те, що російські сили можуть перекидати більше елітних частин в район Бахмута і замінювати елітні частини слабшими з'єднаннями, - йдеться у звіті аналітиків ISW.

За інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, російські війська перекинули частину своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку на Бахмутський і Запорізький напрямки.

У той же час Череватий підкреслив, що Бахмут досі представляє найбільшу цінність для російської пропаганди і тому на цьому напрямку може бути сконцентрована найбільша кількість ворожих елітних підрозділів.

Якщо російських підкріплень, вже відправлених в Бахмут, буде недостатньо, щоб утримати російські завоювання в цьому районі, російське командування може зіткнутися з важким вибором: ризикнути створити серйозні вразливі місця в Херсонській або Луганській областях або почати відведення військ з півдня України, - припускають аналітики.

Військові РФ вже тікають з окупованих територій до Азовського моря 

За інформацією видання "РІА-Мелітополь", на окупованих територіях Запорізької області жителі Мелітопольского району фіксують масштабне переміщення підрозділів армії РФ до районів поблизу Азовського моря.

Зокрема, російські військові злочинці масово прямують  до Степанівки Першої, Миронівки та Чкалового.

Повідомляється про велику кількість ворожої військової техніки на дачах "Запоріжсталі" у Степанівці.

Активну участь у розселенні "визволителів" беруть зрадники з-поміж співробітників місцевих сільрад, а також старости, які репрезентують списки порожнього житла, - зазначається у повідомленні видання.

За словами жителів села, інтервенти іноді навіть селяться по 11 осіб в одній будівлі.

Така підозріла активність російських загарбників також фіксується й у районі лиману. Окупанти перевозять туди військову техніку та частини понтонних мостів.

У матеріалі йдеться, що росіяни на тлі успішних дій Сил оборони України на Запорізькому напрямі здійснюють подібне переміщення поспіхом, і "буквально літають селами на фурах".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?