Армія РФ намагається просунутись у напрямку Бахмута та Слов'янська
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається просунутись у напрямку Бахмута та Слов'янська

Армія РФ намагається просунутись у напрямку Бахмута та Слов'янська
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія намагається просунутись у бік Бахмута на Донбасі та зайти в тил до підрозділів ЗСУ з метою знищити ланцюги забезпечення.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти намагаються оточити ЗСУ на Донетчині

У Генштабі також зазначили, що підрозділи армії РФ за підтримки мінометів та артилерії проводили наступальні та штурмові дії в районах Нагірного, Василівки, Комишувахи та Відродження. Дії противника успіху не мали, тому підрозділи окупантів були змушені відійти.

 На Волинському та Поліському напрямках підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони білорусько-українського кордону.

В район населеного пункту Лунінець Брестської області переміщено дивізіон ОТРК "Іскандер-М". Зберігається загроза завдання ударів по об’єктах інфраструктури та підрозділах Сил оборони з території Республіки Білорусь.

Противник проводить заходи щодо посилення прикриття ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях.

На Харківщині ворог безперервно обстрілює позиції українських військових, намагаючись недопустити виходу підрозділів ЗСУ до лінії державного кордону.

Під обстріли також потрапила цивільна інфраструктура населених пунктів ернова, Прудянка, Руські Тишки, Кутузівка, Варварівка, Петрівка, Михайлівка, Коробочкіно та інших.

У напрямку Слов'янська ворожі підрозділи займаються посиленням оборони власних позицій та підготовкою до поновлення наступу.

Росіяни здійснювали артилерійські обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Студенок, Святогірськ, Богородичне, Карнаухівка і Вірнопілля. Силами армійської авіації продовжили завдавати авіаудари в районі населеного пункту Довгеньке.

За підтримки артилерії ворог намагався розвинути наступальні дії в районі населеного пункту Пасіка, але відійшов через те, що не мав успіху.

В районі міста Лиман окупанти обстрілювали з мінометів та РСЗВ населені пункти Озерне та Діброва.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Поблизу останнього були завдані авіаційні удари. Противник намагається закріпитись в районі населеного пункту Лиман.

Армія РФ продовжує вести наступ на Сєвєродонецьк, а також штурмує населені пункти Осколонівка, Тошківка, та безуспішно.

У напрямку Авдіївки окупанти обстрілювали населені пункти Новобахмутівка, Новоселівка Друга, Веселе, Авдіївка, Піски та Красногорівка. Здійснено авіаудари по цивільній інфраструктурі населених пунктів Яковлівка, Авдіївка, Веселе і Кам’янка.

Під обстрілами також знаходилась цивільна інфраструктура населених пунктів  Мар’їнка, Мисливське і Павлівка.

На території Запорізької області окупанти вели обстріли населених пунктів Времівка, Полтавка, Червоне, Гуляйполе, Оріхів, Кам’янське та інших. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Ольгівського.

Внаслідок дій Сил оборони України ворог зазнав значних втрат та відступив в районах населених пунктів Новопіль та Новодарівка.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 8 атак ворога, знищено 5 танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 4 ворожих автомобіля. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БпЛА типу "Орлан-10".

В результаті дій авіації Повітряних сил Збройних сил України знищено ротну тактичну групу противника з технікою та живою силою. На Харківщині військовослужбовці Десантно-штурмових військ збили бойовий вертоліт Ка-52.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?